Új, egyedülálló hanghatást nyújtó audiotermékek a Sonytól

Kütyü Magazin - 2013. szeptember 5.

Hat új audiokészülékből álló termékcsaládot dob piacra a Sony, melyek egyedülálló hanghatást nyújtanak a nagy felbontású digitális zenefájlok esetében is. Emellett új, zeneletöltésre alkalmas online felülettel is jelentkeznek.

Új, a digitális zenei piac igényeinek megfelelő audio-termékcsaládot dob piacra a Sony. A legendás 1982-es Compact Disk és az 1999-es SACD/DSD társfejlesztőjének hat új termékét a márkától megszokott kompromisszummentes, stúdióminőségű hangzás jellemzi még a nagy felbontású digitális zenefájlok esetében is.

A két HDD audiolejátszó, egy USB DAC erősítő, egy beépített sztereó erősítő és két hangszórórendszer mellett a Sony egy új online felülettel is jelentkezik, melyről magas hangminőségű felvételeket tölthetnek le a zenekedvelők. 

HAP-Z1ES HDD audiolejátszó és TA-A1ES beépített sztereó erősítő 

A HAP-Z1ES HDD audiolejátszót úgy tervezték, hogy képes legyen a legfinomabb zenei részleteket kihozni a nagy felbontású hangfájlokból. A zenei fájlok tárolhatóak a lejátszó 1 TB-os merevlemezén, vagy a HAP Music Transfer alkalmazás segítségével PC-ről vagy Macről is átjátszhatóak – vezetékkel vagy a nélkül. Az alkalmazás automatikusan szinkronizálja a frissítéseket, biztosítva, hogy a lejátszó mindig naprakész legyen.

Sony HAP-Z1ES

 

A 10,9 cm-es (4,3 hüvelyk) színes LED kijelzőn vagy az új HDD Audio Remote alkalmazással okostelefonon és tableten (Android/iOS) is böngészhetjük a zenei választékot, az USB kábel segítségével pedig a merevlemezt is könnyedén csatlakoztathatjuk.

A HAP-Z1ES gyakorlatilag bármilyen zenei formátumot könnyedén lejátszik – beleértve az MP3, DSD (max. 5,6 MHz), DSF, FLAC, WMA, ALAC, ATRAC, AIFF fájlokat is. Még a „veszteséges” MP3 fájlok is példátlan részletességgel és tisztasággal hangzanak, a DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) pedig hűen adja vissza a magas frekvenciájú finom részleteket és megbirkózik az erősen tömörített digitális zenei fájlokkal is.

Az HAP-Z1ES lejátszót tökéletesen kiegészíti a hozzáillő TA-A1ES 2x80W beépített sztereó erősítő, mely diszkrét elemekből álló előerősítővel és audiofil minőségű komponensekkel biztosítja a verhetetlen hanghatást, erős alváza pedig hatékonyan szorítja vissza az elektromechanikus vibrációt. A korábban a stabilitás biztosítására szolgáló emitter ellenállás, a plusz tekercs és kondenzátor eltűnt, szabad utat engedve az egyetlen push-pull áramkörön keresztül történő nagyáramú erősítésnek. A FET bemeneti buffer csökkenti a torzításokat, és a TA-A1ES áramkörét is úgy korszerűsítették, hogy javítsa a hangminőséget.  

HAP-S1 kompakt HDD audiolejátszó-rendszer 

HAP-S1 egyetlen kompakt, stílusos egységben kombinálja a HDD lejátszó funkcióit egy merész 2x40 W erősítővel. A HAP-Z1ES-hez hasonlóan itt is fedélzeti Wi-Fi teszi lehetővé a nagy felbontású letöltött fájlok könnyű szinkronizálását.  

Sony HAP-S1

 

UDA-1 USB DAC erősítő 

Az UDA-1 USB DAC erősítőt egy USB kábel segítségével számítógépünkhöz vagy okostelefonunkhoz is könnyedén csatlakoztathatjuk. Nagy felbontású audioletöltéseket, MP3 számokat és olyan alkalmazásokat is könnyedén hallgathatunk rajta, mint a Spotify vagy az iTunes, az erősítő 225 mm-es alváza pedig garantáltan nem fogja uralni az asztalunkat. 

Sony UDA-1 USB DAC

 

SS-HA1 és SS-HA3 nagy felbontású kompatibilis hangszórók

Szintén elérhető két új kompakt polchangfal ‒ sajátosságuk a dupla magassugárzó, külön magas frekvenciájú egységekkel a hangterelő elején és tetején, melyeket egy MRC (mica reinforced cellular) mélynyomó egészít ki a különösen széles hangtartományért.

Sony SS-HA1

 

Az UDA-1 október közepétől, a HAP-Z1ES, TA-A1ES, HAP-S1 és SS-HA1 novembertől lesz elérhető az európai üzletekben. Az SS-HA3 boltokba kerülésének idejét később jelentik be.

 

A termékekről részletesebben a letölthető csatolmányban olvashatnak: Sony audiotermékek - részletes specifikáció.doc

 

 

Vissza