Az ASUS bemutatta a világ legvékonyabb külső DVD-íróját

Kütyü Magazin - 2013. április 2.

Az ASUS ma bejelentette az SDRW-08U5S-U külső DVD-írót. Egy olyan remekül hordozható optikai meghajtóról van szó, amely a kategória legvékonyabb kivitelével, mindössze 13 mm-es vastagsággal dicsekedhet.

A piac legvékonyabb külső DVD-írója

Az SDRW-08U5S-U készítésénél komoly mérnöki teljesítményre volt szükség a 13 milliméteres vastagság eléréséhez. Amellett, hogy ez rendkívül vonzó megjelenésűvé teszi az eszközt, hozzájárul a könnyebb hordozhatósághoz és a jobb használhatósághoz is, mivel az SDRW-08U5S-U kényelmesen hordozható és bárhol elhelyezhető, így remek kiegészítője lehet az ultrabookoknak és más mobileszközöknek.

Kifinomult Zen formaterv

A külső ASUS optikai meghajtók díjnyertes hagyományait követő SDRW-08U5S-U megjelenése az ASUS ZENBOOK gépekére rímel. Az aprólékos kidolgozású fémfelületek hajszálvékony koncentrikus körkörös mintázata és a pengevékony kialakítás – mindkettő a Zen-koncepció emblematikus eleme – rendkívül egyedivé teszi az SDRW-08U5S-U eszközt, amely kiemelkedik a szokásos optikai meghajtók közül. A ezüst, barack és málna színek mindenki számára divatos választási lehetőségeket kínálnak.

Kétféle elhelyezési lehetőség

A beépített, kinyitható és visszacsukható precízen illeszkedő támasztékot az SDRW-08U5S-U tervezői rejtett állványnak nevezik. Az eszköz tulajdonosa a saját igényeinek megfelelően válthat a függőleges vagy vízszintes elhelyezés között. A beépített állvánnyal helyet takaríthat meg, és nem kell külön tartozékokat magával hurcolni, ami még kényelmesebbé teszi a használatot.

Fokozott adatbiztonság

Az ASUS szigorú Disc Encryption II biztonsági szolgáltatásokat valósít meg az SDRW-08U5S-U-n. A kiterjedt és magas szinten személyre szabható jelszavas védelem a megbízható titkosítást kihasználva tartja távol a betolakodókat az értékes tárolt adatoktól, amit csak fokoz a kódolt fájlnevek használatának lehetősége is.

Elérhetőség és árak

Az SDRW-08U5S-U árusítása április közepén kezdődik, és először csak ezüst színben lesz kapható. A másik két szín várhatóan május közepén jelenik meg világszerte. A készülék ajánlott végfelhasználói ára 24 900 forint.

 

 

 

Kulcsszavak: ASUS, DVD, DVD-ROM
Vissza