Alexandra Olvasó a Nokia Lumia készülékeken

Kütyü Magazin - 2012. június 28.

Ingyenesen letölthető könyvolvasó alkalmazást dobott piacra az Alexandra, a Microsoft és a Nokia. A Windows Phone applikáció 25 e-könyvet tartalmaz a magyar irodalom remekeiből. Az Alexandra Olvasó már letölthető a Windows Phone Marketplace felületéről.

Az Alexandra, a Microsoft és a Nokia közös fejlesztésű, ingyenes Windows Phone alkalmazása a klasszikus magyar irodalom műremekei és kortárs szerzők művei közül tartalmaz összesen 25 e-könyvet. Az Alexandra Olvasó letöltését követően a könyvek olvasása már nem generál adatforgalmat, mivel az alkalmazás a könyveket a telefonkészülékre menti, így az olvasmányok később internetkapcsolat nélkül is elérhetők. Az alkalmazás listájában a kiválasztott könyv borítóképére kattintva, először egy rövid összegzést kapunk a műről, majd az olvasás gombra kattintva nekikezdhetünk a könyvnek. Emellett az app lehetőséget biztosít arra is, hogy a szövegből kiemeljünk egy-egy részt, vagy jegyzetet készítsünk, melyeket később vissza is kereshetünk.

Aktuális kedvenc könyvünket ki is tűzhetjük Windows Phone készülékünk kezdőképernyőjére, ahonnan elindítva az alkalmazást, ott folytathatjuk az olvasást, ahol abbahagytuk. A mobilos könyvolvasáshoz ideális választás lehet a 4,3" méretű, AMOLED kijelzős Nokia Lumia 900 okostelefon. A készülék 1830 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátora gondoskodik arról, hogy akár egy többórás repülőút során is hódolhassunk szenvedélyünknek.

 

Vissza