Újabb mini-LED széria a magyar piacon

Kütyü Magazin - 2022. október 14.

A 65 colos Hisense U8HQ mini-LED a hagyományos LED-televíziókhoz képest ötvenszer kisebb méretű LED-izókkal rendelkezik, így mélyebb fekete árnyalatot, jobb kontrasztot és a dinamikus jelenetekhez is tűpontos részleteket kínál, széles betekintési szög mellett. Az okostévé ráadásul nagy teljesítményű 2.1.2 hangrendszerrel van felszerelve, amelynek elülső hangszórói támogatják a Dolby Atmos térhatású hangtechnológiát. Az új készülék – amely októbertől érhető el a magyar piacon –, már az EISA kritikusainak díját is magáénak tudhatja.

A szakma is ajánlja

A vállalat új zászlóshajóterméke még csak most robban be a magyar piacra, az Expert Imaging and Sound Association (EISA) szakértői azonban idén szeptemberben már a 2022-2023-as év legjobb készülékének választották „prémium LCD TV” kategóriában. Az U8HQ névre hallgató modell elsősorban LED-technológiájával vívta ki a szakértők elismerését, hiszen a hagyományos LED-televíziókhoz képest ötvenszer kisebb méretű Mini-LED-izzókkal rendelkezik, melynek köszönhetően mélyebb fekete árnyalatok és szuperdinamikus kontrasztokat képes megjeleníteni. Ráadásul a készülék Full Array Local Dimming Pro funkciójával az egyes zónák fényereje egyedileg szabályozható, így a sötét és a világos tárgyak kontúrja is tisztább és élesebb, a tévé Quantum Dot Colour technológia pedig a több mint egymilliárd színárnyalat megjelenítéséért felel.

Igazodik a fényekhez 

A tévé a működése alatt folyamatosan azon dolgozik, hogy még jobbá tegye a felhasználói élményt: az általa kibocsátott kép illeszkedik a környezeti fényekhez és a tartalomhoz – HDR 10+ Adaptive technológiája ugyanis algoritmusok segítségével optimalizálja a tévé beállításait, például a kontrasztot és a színeket attól függően, hogy a szobában épp napsütés vagy koromsötét uralkodik. A készülék nagy teljesítményű Hi-View Engine processzora továbbá folyamatosan elemzi és optimalizálja a képminőséget, és minden egyes jelenethez képes újratervezni azt.

Moziélmény kéz nélküli vezérléssel 

Mindegy, hogy sportot, filmet vagy épp koncertet nézünk, az U8HQ tiszta és folytonos képet ad. 120Hz natív képfrissítés mellett, a MEMC (Motion Estimation and Motion Compensation) technológiája igazodik a mozgó objektumokhoz, és dinamikus algoritmus segítségével biztosítja a szuperéles kontúrokat a gyors mozgású jelenetekhez is. A készülék ráadásul IMAX Enhanced tanusítvánnyal és Filmmaker Mode-dal is rendelkezik. A Hisense room-fitting sound technológiájának köszönhetően pedig képes elemezni a környezet elrendezését, majd a hangzást a helyiséghez igazítani.

A Hisense U8HQ – amely már kéz nélküli hangvezérléssel, akár 3 méteres távolságból is működtethető – október 1-től 599.990 forintos bruttó javasolt fogyasztói áron kereshető a hivatalos viszonteladóknál. 

Kulcsszavak: Hisense, televízió
Vissza