A gaming hősök új korszaka

Kütyü Magazin - 2022. szeptember 16.

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja az AGON sorozat új, 5. generációjának első monitorait: az AG275QX/EU és az AG275QXN/EU modelleket. A 27″/68,6 cm kijelzőmérettel és Fast IPS (AG275QX/EU) vagy Fast VA panelekkel (AG275QXN/EU) rendelkező QHD modellek 165 Hz frissítési rátát nyújtanak, és a gyorsan mozgású, versenyakciók pontos megjelenítéséhez 1 ms GtG válaszidőt kínálnak. Ezzel párhuzamosan a DisplayHDR 400 és a széles színskála kiugró, élénk színeket eredményez.

Az AG275QXN/EU az iparágban elsőként alkalmazott Fast VA panellel rendelkezik, amelyek megfelelő érzékenységgel rendelkeznek a multiplayer versenyjátékokhoz, miközben a VA panelek gazdag kontrasztja a történetközpontú, egyjátékos játékokhoz is fantasztikus élményt nyújt. Az AG275QX/EU modell Fast IPS panelje ezzel párhuzamosan kiváló színpontossággal és 10 bites színmélységgel rendelkezik, amely ideális a tartalomkészítők/gamerek számára. Az AOC fenntarthatóság iránti elkötelezettségének megfelelően a monitorok 100%-ban újrahasznosítható papírpárnás csomagolásban kerülnek forgalomba.

A mai sokoldalú játékosok számára kifejlesztett monitorok vadonatúj, szögletes, egyenes vonalvezetésű dizájnnal rendelkeznek, amely sok játékos íróasztalához illeszkedik: prémium minőségű és masszív fém lábazat, minimális lábnyommal, kettő- vagy hárommonitoros elrendezésekhez 3 oldalon keret nélküli panelekkel multitaskinghoz, valamint állítható magasságú, ergonomikus lábazat, LAN partikhoz vagy versenyekre történő könnyű szállításhoz beépített hordozófogantyúval.

 

Az AGON 5 modellek a következő szintre emelik a játékot:
QHD felbontás, 165 Hz, 1 ms GtG (VA vagy IPS), megfizethető árak

 

Az AG275QX/EU lapos Fast IPS panelje 10 bites színmélységet alkalmaz, így 1,07 milliárd színt ad vissza nagy színpontossággal. A gyors tempójú versenyakciók kezeléséhez 165 Hz frissítési rátája  (170 Hz-re túlhúzható) és 1 ms GtG válaszideje éles, gyakorlatilag szellemképmentes látványt biztosít. Az IPS technológiának köszönhetően az AG275QX/EU kiváló, széles betekintési szögeket kínál.

Az AG275QXN/EU lapos Fast VA panellel kiemelkedő, 1 ms GtG válaszidővel rendelkezik, és megdönti a VA panelek „lassabb” negatív megbélyegzését. A világ egyik első 1 ms GtG-vel rendelkező lapos VA paneljével ellátott AG275QXN/EU modell a 165 Hz frissítési rátának köszönhetően ugyanolyan gyors reakciókészséget biztosít, mint IPS testvérei, ráadásul a mélyebb feketék és a magasabb, 3000:1 kontrasztarány mellett.

 

Mindkét modell natív QHD felbontással (2560x1440) rendelkezik, ami a mindennapi feladatoknál előnyös, és a játékokban valamint a videókban lehetővé teszi a finomabb részletek megjelenítését. Ez az aktuális ideális felbontás a játékhoz is, ami jelentős előrelépés a Full HD-hez képest, de még mindig alacsonyabb, mint a 4K, így a legtöbb új grafikus kártya QHD felbontásban is magas képkocka sebességet tud elérni. Mindkét AGON 5 modell használható konzol módban is, amely képes 4K @ 120 Hz-es jelet fogadni és ezt 2560x1440-re visszaméretezni, miközben a konzoljátékosok továbbra is élvezhetik a magas (120 Hz) képfrissítési sebesség előnyeit.

 

A mozgóképek még nagyobb élességének elérése érdekében mindkét modell rendelkezik MBR (mozgási elmosódás csökkentés) funkcióval, amellyel 1 ms MPRT érhető el. Ebben az üzemmódban a háttérvilágítás a képfrissítési sebességgel összhangban villog, így a lassabb pixelátmenetek gyakorlatilag láthatatlanná válnak, ezáltal a lehető legtisztább átmenetek jönnek létre az egyes képkockák között. Az extrém alacsony input lag biztosítja továbbá, hogy a felhasználók jele szinte azonnal vizuális megjelenítéssé alakul, így a játékosok a legmagasabb szinten versenyezhetnek. Míg az AG275QXN/EU támogatja az Adaptive-Sync funkciót, addig az AG275QX/EU NVIDIA G-Sync kompatibilis is, így egyik modellnél sem jelentkeznek olyan mesterséges zavaró hatások, mint például a képkockák eltérése miatti szakadozás vagy akadozás.

 

Az AGON 5 sorozat új dizájnja prémium, mégis egyszerű, így minden gémer esztétikájának megfelel. A modellek sokoldalúak, így a játékosok további perifériákat, joystickokat, gamepadokat stb. csatlakoztathatnak, és a modellek 4 portos USB 3.2 Gen 1 elosztóval is rendelkeznek. Az ergonomikus és masszív fém lábazat 150 mm magasságállítást, -20/20° billentési tartományt, -5/23° dőlésszöget és 90° elforgatást kínál – így a hosszú játékmenetek miden korábbinál kényelmesebbek lehetnek. A VESA rögzítési lehetőség tovább növeli a rugalmasságot. A FlickerFree technológia és az Low Blue üzemmód hozzájárul az egészségesebb játékhoz, különösen az esti órákban.

 

Mindkét modellben megtalálható a G-Menu, az AGON by AOC monitorok és más AOC perifériák vezérlésére szolgáló fő szoftvercsomagja, amely a testreszabási lehetőségek széles skáláját kínálja. A 4 irányú joystick alternatív OSD-vezérlést biztosít.

Az AGON AG275QX/EU és az AG275QXN/EU modell 2022 szeptemberétől vásárolható meg 439 € és 359 € áron.

_________________

* IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2021 Q4

Kulcsszavak: AGON, AGON by AOC, monitor
Vissza