Firmware frissítést kapott a Z 9

Kütyü Magazin - 2022. július 6.

A Nikon bejelentette a Nikon Z 9 teljes képes tükör nélküli vezető fényképezőgép 2.10-es firmware verziójának kiadását.

A frissítés új, nagyfrekvenciájú vibrációcsökkentés funkciót vezet be, amely fényképezési módban lehetővé teszi a záridő kisebb lépésekben való finomhangolását. Korábban a zársebességet 1/3 vagy 1/2 Fé értékre lehetett beállítani, azonban az új fejlesztés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a zársebességet akár 1/96* Fé értékre is beállítsák. 

A záridő minden eddiginél pontosabb beállításának képessége lehetővé teszi a vibráció hatásainak szabályozását – még akkor is, ha a felvételkészítés közben reklámkijelző tábla és nagyfrekvenciájú LED-világítás van a képben.

 

A frissítés emellett javítja az AF-követés teljesítményét is, különösen kis témák fotózásakor – különösen azokét, amelyek a kép apró részét foglalják el. Ezen túlmenően finomítottuk az élességállítás pontosságát, amikor a szem- vagy arcérzékelő AF-et használja a folyamatos motoros AF (AF-C) mellett. Ezek a frissítések abban segítenek a fotósoknak és videósoknak, hogy stabilabb felvételeket készíthessenek.

A Nikon a rendszeres firmware frissítésekkel folyamatosan igyekszik megfelelni a felhasználók igényeinek, hasznos funkciókat biztosítva.

 

* Ha a nagyfrekvenciájú vibrációcsökkentés engedélyezve van, a záridőt nagyon kis léptékekben lehet finomhangolni 1/8000 és 1/30 másodperc közötti sebességgel.

Vissza