25-ször gyorsabb internet jöhet!

Kütyü Magazin - 2022. március 10.

Bemutatták a hazai háztartások és felhasználók számára a jelenleg elérhetőhöz képest huszonötszörös (!) interenetes használati sebességnövekedést elérését biztosító technológiát a világ legnagyobb távközlési kiállításán. A kínai ZTE által jegyzett fejlesztés mostantól minden hazai szolgáltató rendelkezésére áll – az egyetlen kérdés csak az, hogy mikor élnek majd a bevezetés lehetőségével.

A napokban fejeződött be az idei év egyik legnagyobb technológiai kiállítása, a Mobile World Congress (MWC), ahol hagyományosan minden évben bemutatják a távközlési világ legújabb fejlesztéseit. Amíg a COVID-19 utáni időszak első igazi seregszemléjére kevés európai vagy tengerentúli szolgáltató időzített jelentős világhírt, addig a kínai gyártók és szolgáltatók számos újdonsággal is előrukkoltak. Ezek közül kiemelkedik a ZTE 50G PON prototípusa, amely 50G-ás sávszélesség biztosítására képes.

 

 

Mit tud az új technológia?

A bemutatásra került ultraszéles sávú, alacsony késleltetésű és válaszidő ingadozással rendelkező prototípus rendkívül nagy sávszélességű hozzáférést és jó minőségű interenetet biztosít az otthonok és vállalkozások számára. A forradalmian új fejlesztés innovatív módon optimalizálja a késleltetést (azt az időintervallumot, ami egy adatcsomag átviteléhez szükséges) a hálózati kapcsolaton keresztül, illetve intelligens módon, „időérzékeny ütemezési technológia” alkalmazásával ezredmásodpercről nanoszekundumos szintre csökkentette a késés ingadozását. 

Miért kulcskérdés a gyors és stabil internet a hazai vállalkozások számára

Ma már cégmérettől függetlenül igaz, hogy elengedhetetlenné vált az online megoldásokat használó vállalkozások számára a stabil és gyors internet, ugyanis az üzletmenetük folytonossága (és sikeressége) múlik ezen: ma már egyetlen vállalkozás sem engedheti meg magának, hogy kiesés vagy lassulás okozzon fennakadást a napi működésben. Ugyanis minden ilyen jellegű „technikai malőr” nem csak reputációs veszteséghez, de jól érezhető bevételkieséshez „forintban és fillérben” mérhető gazdasági veszteséghez is vezet.

Vissza