Igazán fenntartható termelékenység kiváló teljesítménnyel párosítva

Kütyü Magazin - 2021. február 16.

Megérkezett a legzöldebb monitorok egyike: a Philips 242B1G (23,8 hüvelyk / 60,5 cm ) a fenntartható termelékenységre kifejlesztve és környezetbarát gondolkodású professzionális felhasználókat célozva. A Philips monitors B terméksorozatába tartozó környezetbarát monitor az egyszerű használat és a vizuális kényelem (Full HD IPS panelje kivételes színpontosságot és széles betekintési szögeket kínál) mellett új szintre emeli az energiatakarékosságot, minden nap csúcsteljesítményt nyújtva és a környezetet is kímélve ezáltal.

Philips 242B1G

 

Energiahatékony termelékenység

A Philips 242B1G szuper energiahatékony dizájnjának köszönhetően, amely komplex összeállításokhoz is tökéletessé teszi ezt a modellt, jelentős energiatakarékosságra képes. A modell energiahatékonysági funkciója olyan új LED háttérvilágítás technológiát használ, amely jelentősen kevesebb áram felhasználásával képes fenntartani a fényerőt és a színhűséget. A monitor számos egyéb energiatakarékossági technológiával is rendelkezik, mint például a PowerSensor, a LightSensor és a 0-watt hardveres áramellátás kapcsoló.

A PowerSensor ártalmatlan infravörös jelekkel észleli a felhasználó jelenlétét vagy távollétét és ennek megfelelően automatikusan csökkenti a monitor fényerejét, amellyel akár az energiaköltségek 80%-a is megtakarítható. A LightSensor technológia megméri a környezeti fény intenzitását és ennek megfelelően állítja be a képernyő fényerejét. Egy másik fontos funkció, amely különösen hatékonnyá teszi ezt a monitort a felhasználó karbon lábnyomának csökkentésében, a Zero Power kapcsoló. A 0-watt hardveres kapcsoló lekapcsolásával a felhasználó teljesen leválaszthatja a monitorát a váltakozó áramú tápellátásról, így az energiafogyasztása nulla lesz. És ez még nem minden...

 

Kívül és belül is zöld

A valóban környezetbarát felhasználók a karbon lábnyomuk hatékony csökkentése és az újrahasznosított termékek használatának elősegítése céljából környezetbarát és fenntartható anyagokat igényelnek. Ez a modell ideális választás számukra. A 85%-ban a fogyasztóktól származó újrahasznosított műanyagból készült, TCO Certified Edge tanúsítvánnyal rendelkező Philips 242B1G a környezetre gyakorolt hatás minimalizálása érdekében teljesen mentes a káros anyagoktól, mint például a higany, a halogének és a PVC/BFR. Továbbá az összes csomagolóanyag 100%-ban újrahasznosított és a kijelző megfelel az olyan fő nemzetközi szabványoknak, mint az EnergyStar 8.0, EPEAT*, és a RoHS.

 

Kényelmes vizuális élmény

A Philips 242B1G megfelel a magas termelékenységi igényeknek. A gyönyörű színek és az éles képek érdekében a modell IPS panelje Full HD felbontású (1920x1080 pixel) és 102% sRGB színspektrum lefedettségének köszönhetően a fényképek szerkesztésétől a webes böngészésen át a professzionális alkalmazásokig minden olyan feladathoz tökéletes, ahol színhűségre és állandó fényerőre van szükség. Az IPS képernyők 178/178 fokos széles betekintési szöget tesznek lehetővé, amely különösen akkor hasznos, ha egy csapat dolgozik egyetlen képernyőn. A 242B1G modell 75 Hz képfrissítési sebességgel rendelkezik, amely a 60 Hz-es szokványos irodai képernyőknél 25%-kal magasabb, így zökkenőmentesebben jeleníti meg a képernyőn mozgó objektumokat. A Philips 242B1G rendelkezik egy USB elosztóval is, amely négy USB 3.2 portot kínál, ezek közül az egyik lehetővé teszi okostelefonok és hasonló készülékek gyorstöltését.

 

A felhasználó kényelme érdekében, különösen azok számára, akik sok órát töltenek a monitor előtt, a szemfáradás minimalizálása érdekében ez a modell három szemkímélő funkcióval is rendelkezik. A LowBlueMode csökkenti a káros rövid hullámhosszú kék fényt, míg a FlickerFree szabályozza a fényerőt és a kényelmesebb megtekintés érdekében csökkenti a villogást. Az EasyRead a papírról történő olvasás élményét nyújtja.

 

A Philips 242B1G monitor februártól megvásárolható 209 € ajánlott fogyasztói áron.

 ________________

* Az EPEAT besorolás csak ott érvényes, ahol a Philips regisztrálja a terméket. Az Ön országában a regisztrációs állapot megtekintéséhez látogasson el a https://www.epeat.net/ honlapra.

Kulcsszavak: Philips, MMD, monitor
Vissza