A CES-en debütálnak az LG első QNED Mini LED készülékei

Kütyü Magazin - 2020. december 31.

Az LG Electronics (LG) a 2021-es virtuális CES kiállításon mutatja be jövő évi prémium LCD tévémodell-palettájának legkiemelkedőbb darabjait, a most debütáló QNED Mini LED televíziókat. Ezek az új készülékek a folyadékkristályos képernyők képminősége terén óriási előrelépést jelentenek, ugyanis a kvantumpontos és NanoCell kijelzőtechnológiáknak, valamint a Mini LED háttérvilágításnak köszönhetően fényerőben és kontrasztban messze felülmúlják a hagyományos LCD tévéket. A 2021-es termékcsalád 10 új 4K és 8K modellt tartalmaz, amelyek akár 86 hüvelykes méretben is elérhetők lesznek.

Az LG tévékínálata csúcsán található, saját fénykibocsátásra képes pixelekkel és független fényerő-szabályzással működő OLED televíziók mellett a most érkező QNED Mini LED kijelzők is komoly vásárlói érdeklődésre tarthatnak számot. Az LG fejlett Mini LED háttérvilágításával felvértezett új panelszerkezetnek köszönhetően ugyanis ezek a képernyők az LCD kijelzők viszonylatában mérve kiemelkedő nézői élményt nyújtanak. Ezekben a készülékekben ötvözi először a gyártó a kvantumpontos és a NanoCell technológiát, ami rendkívül pontos színvisszaadást tesz lehetővé, míg az élénk és élethű képmegjelenítéshez a fejlett LED háttérvilágítás nyújt jobb kontrasztot és mélyebb feketéket. Az új készülékekben az akár 120 Hz-es képfrissítési frekvencia segíti zökkenőmentesen és természetesen megjeleníteni a mozgásokat.

 

Az LG innovatív Mini LED háttérvilágítása akár csaknem 30 000 apró LED-ből áll, amelyek közel 2500 olyan zónát alkotnak, amelyek fényereje külön szabályozható.* Ennek, valamint a fejlett lokális fényerőszabályozási technológiának köszönhetően a képernyők kiemelkedő csúcsfényességre és 1 000 000: 1 kontrasztarányra képesek, az így létrejövő HDR képminőséget pedig rendkívüli kontrasztarány, mély feketék, széles színskála, valamint egyedülálló színpontosság jellemzi. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően nyújt lenyűgözően életszerű képeket az LG új QNED Mini LED készülékcsaládja, amely új minőséget képvisel az LCD tévék szegmensében. 

„Az új QNED termékcsaládunk révén bővül a prémium otthoni szórakoztatási eszközök tárháza, amely fantasztikus nézői élményt nyújt az LCD technológiát választó fogyasztók számára” — mondta Nam Ho-jun, az LG szórakoztató elektronikai üzletágának kutatás-fejlesztésért felelős szenior alelnöke. „Ezek a tévék olyan élményt nyújtanak, amely megkülönbözteti őket a többi LCD tévétől, egyben az innováció és a sztenderdek továbbfejlesztése iránt való elkötelezettségünket tükrözik.”

A termékek funkciói és elérhetősége régiónként eltérhet. Az LG csúcskategóriás, 86 hüvelykes 8K QNED tévéje január 11-től látható a 2021-es CES kiállításon, az LG virtuális standján.

________________

* A 86 hüvelykes 8K QNED esetén.

Vissza