Egyedülálló teljesítményt ért el a Fujitsu új PRIMERGY szervere

Kütyü Magazin - 2020. november 15.

A nemrég bevezetett, új generációs FUJITSU PRIMERGY RX4770 M6 szerver új teljesítmény-világrekordokat állított fel. A magas szintű követelményeket támasztó memóriaalapú környezetekben nyújtott páratlan feldolgozási teljesítményét az SAP HANA benchmark* SAP BW kiadása szerint, a nagyszabású virtuális infrastruktúrákban elért eredményét pedig a VMware VMmark benchmarkja* szerint tanúsították.

Az SAP HANA adatbázisokat használó és 7,8 milliárd kiinduló rekordot feldolgozó SAP Standard Application Benchmark teszten a PRIMERGY RX4770 M6 a leggyorsabb adatbetöltés, az óránként végrehajtott legtöbb lekérdezés és a legrövidebb futásidejű komplex lekérdezési fázisok szempontjából ért el kiemelkedő teljesítményt. A teszteredmény igazolja, hogy a szerver nagy hatékonysággal használható nagy adatfeldolgozási kapacitást igénylő memóriaalapú és analitikai feladatok végrehajtására.

A négyfoglalatos szerver szintén világrekorder eredményt ért el a VMware VMmark virtualizációs benchmark szerint a „matched pair” konfigurációjú négyfoglalatos rendszerek szegmensében. A PRIMERGY RX4770 M6 szerveré volt a legjobb VMmark 3.x eredmény az összes négyfoglalatos „matched-pair” konfigurációjú szerver közül 2020. október 22-én. A dupla Intel Ultra Path Interconnect (UPI) csatlakozás mellett emiatt is tökéletes választás a PRIMERGY RX4770 M6 modell a teljesítményt, a megbízhatóságot és a hatékonyságot kiemelt szempontként kezelő, kiterjedt virtualizációs környezetekbe. 

 

Nagy teljesítményű szerver, a legújabb biztonsági technológiával 

A 3U magas, négyfoglalatos Fujitsu PRIMERGY RX4770 szerver hasznosítja az új, harmadik generációs Intel Xeon Scalable processzorok és az Intel Optane perzisztens memóriatechnológia által nyújtott MI-gyorsítási funkciókat. A teljes mértékben átalakított rendszer kivételes teljesítényt és egyszerű adminisztrációt biztosít költséghatékony méretben. Segítségével a szervezetek legfejlettebb alkalmazásaikat is felgyorsíthatják, maximális értéket nyerhetnek ki az adataikból és hamarabb átalakítják működésüket. 

A Covid19-világjárvány alatt mind gyakoribb internetes támadások elleni védekezés érdekében a Fujitsu integrálta az Intel Platform Firmware Resilience (PFR) megoldást a PRIMERGY RX4770 M6 rendszerbe. Malware észlelése esetén a PFR segít megvédeni a platform firmware-eit, észlelni azok sérüléseit, és visszaállítani a szervert a legutóbbi ismert jó állapotába. A megoldás révén a szerver maga is beépül a szervezet védelmi rendszerébe. 

______________

* Az SAP Standard Application Benchmark tesztek az iparág „aranystandardjaként” segítenek az ügyfeleknek és a partnereknek megtalálni az IT-megoldásokhoz megfelelő hardverkonfigurációt az SAP-alkalmazások és -komponensek hardver- és szoftverteljesítményének tesztelése alapján. A VMmark elfogadott eszköz a virtualizációs platformok teljesítményének, skálázhatóságának és energiafogyasztásának mérésére. Lehetővé teszi a virtuális adatközponti teljesítmény és energiafogyasztás pontos és megbízható benchmark-alapú mérését, és a különböző virtualizációs platformok összehasonlítását. 

Az SAP HANA Standard Application Benchmark 3. verziójának SAP BW Edition tesztjét 2020. október 27-én hajtotta végre a Fujitsu Kawasakiban (Japán), 7 800 000 000 kiinduló rekordon. Az SAP 2020. október 28-án hitelesítette az eredményt az SAP Benchmark Council nevében. A hitelesítési szám 2020040. A benchmarkban vizsgált konfiguráció: Fujitsu PRIMERGY RX4770 M6 szerver négy Intel Xeon Platinum 8380HL processzorral, 1536 GB DRAM és 3072 GB perzisztens memóriával, SAP NetWeaver 7.50, SAP HANA 2.0 és SUSE Linux Enterprise Server 15 szoftverekkel.

 

** A VMware VMmark V3 benchmark in VMmark V3.1 tesztet 2020. október 22-én végezték el a következő konfiguráción: két PRIMERGY RX4770 M6 rendszer „matched pair” konfigurációban. Mindkét rendszer Intel Xeon Platinum 8380HL processzorokkal dolgozott és VMware ESXi 7.0 U1 hypervisort használt. A Kawasakiban található PRIMERGY Performance Lab hivatalos tesztkörnyezetében ez a konfiguráció a következő VMmark1 V3 eredményeket érte el: 19,72@20 tile (csak teljesítmény), 6,3410@20 tile (számítási és szerverteljesítmény), 3,7609@20 tile (számítási, szerver- és tárolóteljesítmény). Az összes teszteredmény, azon belül a rendszerspecifikáció, a további részletek és az aktuális eredmények megtekinthetők a következő hivatkozáson: https://www.vmware.com/products/vmmark/results3x.html

Vissza