Itt a 128 GB-os Kingston DT2000 USB-meghajtó

Kütyü Magazin - 2020. szeptember 17.

A Kingston Digital bemutatta a DataTraveler 2000 típusú titkosított USB-meghajtó 128 GB-os*  kapacitású változatát. A DT2000 FIPS 140-2 Level 3 tanúsítással rendelkezik és katonai szintű, 256 bites hardveralapú AES titkosítást nyújt. A globális biztonsági feladatokat ellátó IT-szakemberek, kis- és középvállalatok, valamint nagyvállalati végfelhasználók igényeire tervezett USB-kulcs ideális megoldás az elektronikus adatbiztonság megvalósításához. A DT2000 operációsrendszer-független, így könnyen bevezethető a többféle eszközt és operációs rendszert használó környezetekben.

„Bár a kisebb kapacitású pendrive-oknak is megvannak az előnyeik, az otthoni munkavégzés elterjedésével több bizalmas adatot továbbítunk, ami miatt nagyobb kapacitású titkosított meghajtókra van szükség. A Kingston 128 GB-os DT2000 USB-je többféle biztonsági beállítást kínál a felhasználóknak, egészen a katonai szintig” – mondta Oscar Escayola, a Kingston flash üzletágának EMEA-régióért felelős vezetője.  

 

A DT2000 alfanumerikus billentyűzetén a felhasználók szó vagy számkombináció megadásával egyszerű PIN-kódot hozhatnak létre a pendrive lezárásához, ami extra védelmet biztosít az eszköznek. A titkosítás a meghajtón történik, a PIN-kód nyomai semmilyen módon nem maradnak a rendszerben. Amikor pedig a meghajtót úgy távolítják el a gazdaeszközből, hogy előtte nem zárják le megfelelően, a fokozott biztonság érdekében bekapcsol az automatikus lezárási funkció. 

A DT2000 128 GB-os verziója az iPon.hu kínálatában érhető el szeptember 21-től, három év garanciával és ingyenes műszaki támogatással. 

___________

* A flash-tárolóegységen megadott kapacitás egy része formázásra és egyéb funkciókra szolgál, így nem használható adattárolásra. Ezért a tároló tényleges rendelkezésre álló kapacitása kisebb a terméken megadottnál. További információ: http://media.kingston.com/pdfs/MKF_283.1_Flash_Memory_Guide_US.pdf

Vissza