MediaMarkt - CEWE Fotópályázat 2020

Kütyü Magazin - 2020. augusztus 31.

Nívós nyereményekre pályázhatnak a fotográfia kedvelői és művelői, a MediaMarkt a Magyar Fotográfia Napja alkalmából idén ötödik alkalommal hirdeti meg pályázatát, melyet a CEWE mellett a Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) és a Canon is támogat. A MediaMarkt - CEWE fotópályázatra szeptember végéig várják a pályaműveket a szervezők, amelyen amatőr és profi fotósok egyaránt megmutathatják tehetségüket, és a fődíjak mellett értékes különdíjakat lehet nyerni.

Az öt éve töretlenül népszerű versenyben idén összesen öt kategóriában nevezhetnek a versenyzők, a fődíjak mellett pedig a Canon és a CEWE értékes különdíjaira is pályáznak idén a legjobbak. Amatőr és professzionális fotósok közül bárki jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, és pályaműve megfelel a nevezési feltételeknek. A nyári utazás, lakóhelyed, házi kedvenc, természet és gasztro kategóriákban nevezők témánként kizárólag három fotóval indulhatnak. A beérkezett pályaművek elbírálására a MediaMarkt idén is a fényképészet hazai, neves szakértőit kérte fel, Mekli Zoltán és Neményi Márton személyében, Horváth Imre zsűrielnök vezetésével.

„A kezdő és haladó fotósoknak nemcsak neves szakemberektől, de egymástól is sokat kell tanulniuk. A fotópályázatok azért nagyszerű alkalmak erre, mert a nevező fotográfusok megismerhetik kortársaik látószögét, esetleg inspirációt nyerhetnek a további alkotásra.” – mondta el Horváth Imre. „Mindez összhangban áll a MAFOSZ célkitűzésével, mely szerint az alkotókat újabb és újabb művek létrehozására szeretnénk ösztönözni, éppen ezért szívből ajánlom minden tanulni vágyó alkotónak, és különösen azoknak, akik még nem mutatták meg műveiket a nagyobb közönségnek.  – tette hozzá a MAFOSZ elnöke.

A MediaMarkt - CEWE fotópályázat legfontosabb tudnivalói:

1. Nevezési időszak: A pályaműveket 2020. augusztus 29. és szeptember 30. között várják a szervezők.

2. Pályázat menete: A pályázó kizárólag a https://www.mediamarkt.hu/hu/shop/fotopalyazat.html weboldalon történő regisztráció után, az így létrehozott felhasználói fiókon keresztül nyújthatja be pályázatát. A benyújtás során felhasználói fiók létrehozása és egy pályázati űrlap kitöltése szükséges.

3. Díjak: A kategóriák győztese 150.000 Ft értékű kupont, míg az ezüstérmes 50.000 Ft, a harmadik helyezett pedig 25.000 Ft értékű kupont nyer, amit bármelyik MediaMarkt áruházban felhasználhat fényképezőgép és/vagy objektív vásárlására. 

A fődíjak idén két különdíjjal is kiegészülnek: 

–  A zsűri által 2020. október 22-ig kiválasztott legjobb 50 képet a MediaMarkt saját Facebook oldalán szavazásra bocsátja és a szavazók között 5 x 30 db (10*15 cm méretű) kép, CEWE Fotóterminálon keresztül történő kidolgozását sorsolja ki. A legtöbb szavazatot kapott kép egy 50 000 Ft értékű MediaMarkt ajándékkártya közönségdíjban részesül.

–  A CANON különdíját a Canon Hungária Kft. szakmai csapata által kiválasztott nyertes veheti át, egy CANON EOS M50 tükör nélküli digitális fényképezőgép (MILC), 15-45 mm IS STM objektív + SB130 táska + 16GB SD kártya formájában.

Továbbá, minden pályázó – díjazástól függetlenül - 25%-os kedvezmény kuponban részesül, mely CEWE naptár kidolgozásához használható fel.

4. Játékszabályzat és további információ: A fényképfeltöltéssel, kategóriákkal, adatvédelmi szabályzattal, a játékszabályzattal, valamint a nyereményekkel kapcsolatos további információk a https://www.mediamarkt.hu/hu/shop/fotopalyazat.html oldalon érhetők el.

A szervezők, az előző évekhez hasonlóan idén is felhívják a pályázók figyelmét a játékszabályzat alapos átolvasására, elkerülendő az érvénytelen pályázatok beküldését. A fotópályázatra továbbra sem lehet például olyan fotókkal nevezni, amelyek más pályázatokon és/vagy kiállításon, nyomtatásban, illetve honoráriumot fizető, úgynevezett stockfotó oldalakon, blogokon megjelentek már nyilvánosan. Természetesen a pályázó saját, személyes honlapjára, illetve közösségi oldalaira való feltöltés nem kizáró tényező.

A MediaMarkt - CEWE fotópályázatra beküldött művek zsűrizése 2020.október 1. és október 22. között zajlik majd, a győztesek névsora várhatóan 2020. november 6-10. között kerül ki a www.mediamarkt.hu oldalra. 

 

 

Vissza