Innovációk, amelyek újraértelmezik a kaszinózást

Kütyü Magazin - 2020. április 6.

Az informatikai újítások minden iparban jelen vannak, és a mindennapi tevékenységeket teljesen átjárja a technológia és az informatika, így szinte meglepő, hogy a szerencsejáték ipar nem élt korábban ezekkel a lehetőségekkel.

A szerencsejáték iparba, ebbe a globálisan virágzó üzletágba technikai innovációk érkeztek.

Hatalmas növekedést láthatunk az online szerencsejátékok területén, egyre  népszerűbb ez az iparág: online kaszinók, félkarú rabló, bingó: csak pár példa arra, amit ma már internettel pár kattintással elérhetünk az okostelefonokról.

Egyre több kaszinó is felfigyelt azokra a lehetőségekre, amelyek a technológiában rejlenek. De mik ezek az innovációk?

Az online kaszinó élmény

Az első online kaszinó lassan 25 éves, így érthető, hogy amikor az ezeket érintő innovációról beszélünk, az online kaszinó mint fogalom említése elkerülhetetlen.

Az első online platform 1996-ban indult és azóta csak fejlődik ez az iparág, mint játékosok, mint pedig profit tekintetében. Az online szerencsejáték hatalmas részét képezi a jelenlegi piacnak, és ha a számok nem hazudnak, 2024-ig az értéke exponenciálisan növekszik majd.

De miért ilyen népszerű az online kaszinó? Bónuszok, kedvezmények az új játékosoknak, szinte végtelen játék lehetőségek és természetesen az online közösség is elérhető a szobánkból, a fotelből, egy kényelmes sarokból, mindez pedig nagy részben hozzájárul az online játék népszerűségéhez. Az okostelefonokról pedig szinte bárhonnan játszhatunk, legyen szó egy hosszú utazásról, vagy éjszakai műszakról a munkahelyünkről internetkapcsolattal bárhonnan pókerezhetünk.

A jelenlegi technológia nagyban hozzájárul az iparág virágzásához. Nem csak az változott, hogy a játékosoknak milyen élményt nyújt egy-egy játékplatform, hanem a hozzáférhetőség is. Az okostelefonok felemelkedése hatalmas előrelépést jelentett az online játékok számára is, még több lehetőséget és terjeszkedést biztosítva olyan irányba, amely ezelőtt talán elképzelhetetlen volt. A telefonoknak köszönhetően egy új réteghez is eljuthat az online szerencsejáték, azokhoz, akik talán élőben nem kaszinóznának.

Jelenleg nincs olyan, hogy tipikus játékos, a sztereotípiák és a határok eltűntek az internetnek és az okostelefonoknak köszönhetően.

Applikációk viselhető eszközökre

A következő lépés az online szerencsejátékok alkalmazásában az okoseszközökre való applikációk fejlesztése. Az okoseszközök egyik új, fejlődő és népszerű ága a viselhető eszközök, mint az okoskarkötő és okosórák.

Az online kaszinók nagy lehetőséget látnak a legnépszerűbb viselhető eszközben, az okosórában, amelyet 2019-re mintegy 60 millió ember viselt a világon, így természetes tehát, hogy a szerencsejáték ipar is sürgetőnek tartja olyan applikációk fejlesztését, amelyek okosórán keresztül is elérhetőek.

Minél elérhetőbb az okosóra, annál nagyobb a kereslet az applikációkra, így nem meglepő, hogy néhány online kaszinó már dolgozik azon, hogyan lehetne okosóráról is játszani. Egyelőre ez még nem forrta ki magát, nem lehet tudni, hogy fog ez ténylegesen megvalósulni, de talán lassan beindul az ágazat. 

A technológia ajtaja még csak most nyílt ki ebben az ágazatban, de máris hatalmas potenciált vélünk felfedezni benne, és kíváncsian várjuk az újításokat.

Ezeknek köszönhetően az applikációk és okoseszközök hidat képeznek a digitális és a való világ között. A gyorsaság, az elérhetőség és a határtalanság pedig hatalmas közönséget vonz be, akik szinte bármikor leülhetnek a virtuális pókerasztal mögé játszani.

 

Kép: freepik.com

Vissza