Az LG és a Luxoft piacvezető megoldássá fejleszti a webOS Auto platformot

Kütyü Magazin - 2020. január 13.

Az LG Electronics (LG) és a Luxoft — a DXC Technology leányvállalata — a jövőben közösen fejlesztik és terjesztik ki a webOS Auto platformot a gyártásra kész rendszerek számára.

Az együttműködésről szóló megállapodást Las Vegasban, a CES-en írta alá Dr. I.P. Park, az LG elnöke és technológiai vezetője, valamint Dmitry Loschinin, a Luxoft elnök-vezérigazgatója, egyben a DXC Technology ügyvezető alelnöke. Az így létrejövő közös vállalat központja a kaliforniai Santa Clarában lesz, működését pedig 2020 első negyedében kezdi meg — ekkor jelentik majd be a menedzsment tagjait is.

Az új vállalkozás révén az LG és a Luxoft olyan, gyártásra kész, webOs Auto platformon alapuló megoldások fejlesztését és telepítését végzi majd, mint a digitális műszerfalak, a járműbe épített infotainment-megoldások, a hátsó ülésen utazók kényelmét szolgáló szórakoztató elektronikai berendezések (RSE), valamint a közösségitaxi- (ride-hailing) rendszerek. Ezeket a megoldásokat elérhetővé is teszi az autógyártók, a flottaüzemeltetők, valamint a megosztott mobilitási szolgáltatók számára. Azzal, hogy az LG webOS Auto platformja kiemelkedő szolgáltatás-kínálattal és funkcionalitással rendelkezik, továbbá egyesíti az összes fontos komponenst (köztük a multimédia-kezelést, a többképernyős irányítást, az összekapcsolhatóságot és a biztonságot), még nagyobb kényelmet nyújt mind a járművezetőknek, mind az utasoknak. 

Az LG komoly tapasztalatot szerzett a felhasználói élmény fokozása terén azzal, hogy a webOS okosplatformjával — amely immár több mint 70 millió LG televízióban található meg — forradalmasította az otthoni tévézési szokásokat. A cég a webOS Auto platformmal egy olyan ökoszisztémát hozott létre, amely az intelligens szolgáltatások mellett a vezető piaci szereplők által nyújtott streamingszolgáltatásokat is kínálja. Az LG azzal, hogy a járművekben is egyedülálló, fogyasztói szintű élményt nyújt, tovább erősíti az e téren megszerzett szakértelmét.

„Célunk, hogy a Luxofttal közösen megalapított vállalat révén tovább erősítsük az LG IVI (járművön belüli infotainment) platformját, valamint a technológiák fejlesztésével felgyorsítsuk az összekapcsolt járművek térnyerését” — mondta Dr. I. P. Park. „A szolgáltatások széles skálájával és a partnervállalatok növekvő számával folytatjuk a webOS Auto platform köré szerveződő ökoszisztéma fejlesztését.”

„Az új, közös vállalat a nagyméretű digitális műszerfalak és a nyílt platformokon alapuló összekapcsolt mobilitási szolgáltatások tervezése, fejlesztése és telepítése terén erősíti a Luxoftot” — mondta Dmitry Loschinin. „Az LG és a Luxoft erősségeinek egyesítésével a webOS Auto platform digitális, fogyasztói szintű élménnyé fejleszthető az autógyártók és kulcsfontosságú partnereik számára.” 

Vissza