Kiemelkedő képminőséggel és hangbeállításokkal rendelkező Sony televíziók

Kütyü Magazin - 2020. január 7.

A Sony Europe bejelentette, hogy televíziós kínálata széleskörűen bővül az új ZH8 8K Full Array LED, az A8 (55” és 65”) és A9 (48”) 4K OLED, valamint az XH95 és XH90 4K Full Array LED készülékekkel. Az új televíziók magukban foglalják a Sony szabadalmaztatott technológiáinak legjavát, így élethűen adják át a filmkészítők elképzeléseit. A piacvezető képminőséggel, innovatív hangzásvilággal és letisztult felhasználói felülettel rendelkező új nagyképernyős prémium televíziókkal a Sony célja, hogy a leginkább magával ragadó felhasználói élményt teremtse meg a piacon.

A Sony páratlan X1 Ultimate képfeldolgozó processzora tiszta és pontos képminőséget biztosít az elképesztően élethű nézői élmény megteremtése érdekében, melynek részét képezi a kiemelkedő hangzásvilág, amit az új modellekben a Sound-from-Picture Reality technológia garantál. A funkció aktiválásával a felhasználók úgy érzik majd, mintha a hang közvetlenül a képernyő irányából érkezne. 

Az új készülékek rendelkeznek Netflix Kalibrált és (bizonyos készülékek esetén) IMAX Enhanced móddal, melyek megnövelt kép- és hangminőséggel hozzák el a valódi IMAX élményt nappalinkba. 

Az új készülékekben bemutatkozik a Sony új technológiája, az Ambient Optimization, amely a nézői környezettől függően szabályozza a televízió képi és hangzásvilágát. A funkció a tökéletes nézői élmény megteremtése érdekében automatikusan a szoba természetes megvilágításához igazítja a fényerősséget, világosabb terekben megnövelve, sötétebb szobákban pedig csökkentve azt. A technológia képes felismerni a függönyöket, bútorokat és egyéb tárgyakat, amelyek elnyelik vagy visszaverik a hangokat, és ennek segítségével finomhangolja a film akusztikáját. 

A környezeti szabályozás mellett további újítás a Sony Immersive Edge kialakítási koncepciója: a képernyő szélén egy alig észrevehető, apró állvány található, ami abban segít, hogy a nézők akadálytalanul merülhessenek el a filmezés élményében.  

Bizonyos modellek 8K felbontással, 4K 120 képkocka/másodperc megjelenítési sebességgel és gyors HDMI válaszidővel rendelkeznek, így a hamarosan érkező legújabb generációs játékkonzolok nyújtotta lehetőségek maximális teljesítménnyel kihasználhatók, ami garantálja a lebilincselő játékélményt. 

 

Az új Sony televíziók funkcióinak összefoglalása

  • Frame Tweeter funkció (csak ZH8 készüléknél): a kiemelkedő képminőség, a keskeny kialakítás és a Sound-from-Picture Reality technológia mellett a magával ragadó élményt a Sony új Frame Tweeter funkciója biztosítja, mely segítségével a képernyő keretének rezgése hangokat képez. A felhasználók ezáltal úgy érezhetik, mintha a hangok közvetlenül a képernyő irányából érkeznének. 
  • X-Motion Clarity az OLED készülékeknél: A Sony forradalmi, többszörösen elismert kiemelkedő technológiája immáron OLED TV készülékekhez is elérhető, amely valós időben finomítja a képminőséget elképesztő frissítési aránnyal, így a felhasználók fényesebb, tisztább és minden eddiginél egyenletesebb képpel élvezhetik a sporteseményeket.
  • X-Wide Angle bővítés: az X-Wide Angle technológia betekintési szögtől függetlenül élénk és valósághű színeket jelenít meg, és más LED televíziókhoz képest hatékonyabban őrzi meg a színvilágot és a fényességet, így a felhasználók a szoba bármely pontjáról élvezhetik a mély és részletes képtartományt. Az X-Wide Angle funkcióval rendelkező XH95 4K Full Array LED TV 55” és nagyobb méretben is elérhető lesz, ami további választási lehetőséget biztosít a felhasználóknak.
  • Full-Array LED bővítés: A Sony Full-Array Local Dimming and Boosting technológiája a tartalomtól függően dinamikusan változtatja a fény erejét a képernyő különböző pontjain, ami a fényerő és a kontraszt tökéletes beállítását eredményezi. A fények pontos egyensúlyozásával a kép sötét jeleneteknél sötétebb, a világos jeleneteknél világosabb lesz, igazodva a filmkészítők elképzeléseihez. A prémium funkció már elérhető lesz a középkategóriás XH90 4K Full Array LED TV-ben is.
  • Háttérmegvilágítású távirányító: a ZH8 és a ZH95 prémium alumínium háttérmegvilágítású távirányítója sötétebb környezetben is biztosítja a kiemelkedő nézői élményt.
  • Android TV: az új készülékek Android TV rendszert használnak, ami kompatibilis a Google Asszisztens, a Google Play Áruház és a beépített Chromecast alkalmazásokkal, melyek egyszerű elérést tesznek lehetővé tartalmakhoz, szolgáltatásokhoz és eszközökhöz. Az egyszerűbb mindennapi használat érdekében a Sony eredeti felhasználói felülete és hangvezérlési funkciói is tovább fejlődtek. A bővített hangvezérlési funkciók segítségével a felhasználók érintésmentesen1 irányíthatják a televíziót, indíthatnak el alkalmazásokat és hozzáférhetnek csatlakoztatott okoseszközeikhez.
  • Érintésmentes vezérlési lehetőségek: a Sony hangvezérelt televíziói a Google Asszisztens segítségével még okosabb megoldásokat biztosítanak, a felhasználók könnyedén hozzáférhetnek a legújabb kasszasikerekhez, kedvenc sorozataikhoz és a legnépszerűbb játékokhoz. Az Asszisztens által a felhasználók hozzáférhetnek naptárukhoz és rendszerezhetik teendőiket, valamint kérdéseket tehetnek fel, melyekre a válasz a televízió képernyőjén jelenik meg. A hangvezérlés és a csatlakoztatott okoseszközök segítségével a nézők érintésmentesen szabályozhatják az adott tér megvilágítását. 
  • Okoshangszóró kompatibilitás: a Google Home és az Amazon Alexa kompatibilitásnak köszönhetően a felhasználók hangvezérléssel irányíthatják televíziójukat és böngészhetnek YouTube videók között a Google Home segítségével, valamint csatornát és hangerőt válthatnak az Amazon Alexával kompatibilis eszközökkel.
  • Egyszerű kapcsolódás a legtöbb készülékhez: az Apple AirPlay 2-vel rendelkező felhasználók egyszerűen elérhetik és a televízió képernyőjén megtekinthetik iPhone, iPad vagy Mac készülékeiken tárolt filmjeiket, zenéiket és fényképeiket. Az Apple HomeKit technológia egyszerű és biztonságos lehetőséget teremt arra, hogy a nézők iPhone, iPad vagy Mac készülékeikkel irányítsák a televíziót.

 

Új Sony TV készülékek és főbb jellemzőik

ZH8 (85” és 75” méretű) 8K Full Array LED TV

  • A Sony elképesztően valósághű 8K felbontású képminősége további felhasználók számára lesz elérhető
  • X1 Ultimate képfeldolgozó processzor és 8K X-Reality PRO; valós idejű képélesítés és finomítás, a funkció a Sony exkluzív képadatbázisának használatával 8K közeli minőségre skálázza fel a megjelenített képet
  • Az új Frame Tweeter technológia magával ragadó nézői élményt biztosít a megnövelt képminőség, a keskeny kialakítás és a Sound-from-Picture Reality funkció ötvözetével
  • A felhasználók sötétebb környezetben is maximális élményben részesülnek a háttérvilágítású távirányító segítségével
  • A kétállású állvánnyal a televíziók kisebb szekrényeken is könnyedén elhelyezhetők
  • Az új Ambient Optimization funkció a nézői környezettől függően optimalizálja a kép- és hangminőséget. A funkció a tökéletes felhasználói élmény megteremtése érdekében automatikusan a szoba természetes megvilágításához igazítja a fényerősséget, világosabb terekben megnövelve, sötétebb szobákban pedig csökkentve azt.
  • A TRILUMINOS technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
  • Dolby Vision és Dolby Atmos kompatibilitás
  • Érintésmentes vezérlési lehetőségek
  • Okoshangszóró kompatibilitás, mely összhangban működik a Google Home alkalmazással és az Amazon Alexa-t támogató eszközökkel
  • Egyszerű kapcsolódási lehetőség számos készülékkel, mint például az Apple AirPlay 2, és a HomeKit 
  • Gyors hozzáférés tartalmak és szolgáltatások széles választékához az Android TV operációs rendszerrel
  • Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhez
  • Kompatibilis 4K 120 képkocka/másodperc megjelenítési sebességgel

 

A8 (65” és 55” méretű) 4K OLED TV

  • Az X1 Ultimate képfeldolgozó processzor az objektum alapú felbontásnövelővel és HDR remasterrel, a Super Bit Mapping 4K HDR-rel és a két adatbázisos képfeldolgozással kiemelkedő 4K HDR nézői élményt biztosít
  • Rendelkezik Pixel Contrast Booster funkcióval (amely 8 millió pixel megjelenítését teszi lehetővé), valamint az eredeti Sony-gyártmányú OLED panelvezérlővel, amely jelentősen megnöveli a vizuális élményt az élethű, sötét színek és a széles betekintési szög segítségével.
  • X-Motion Clarity OLED készülékekhez: A Sony forradalmi, többszörösen elismert kiemelkedő technológiája immáron elérhető OLED TV készülékekhez is, amely valós időben finomítja a képminőséget elképesztő frissítési aránnyal, így a felhasználók fényesebb, tisztább és minden eddiginél egyenletesebb képpel élvezhetik a sporteseményeket.
  • Két mélynyomó javítja és növeli az Acoustic Surface Audio funkció hatékonyságát
  • Dolby Vision és Dolby Atmos kompatibilitás
  • Az új Ambient Optimization funkció a nézői környezettől függően optimalizálja a kép- és hangminőséget. A funkció a tökéletes nézői élmény megteremtése érdekében automatikusan a szoba természetes megvilágításához igazítja a fényerősséget, világosabb terekben megnövelve, sötétebb szobákban pedig csökkentve azt.
  • A TRILUMINOS technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
  • Okoshangszóró kompatibilitás, mely összhangban működik a Google Home alkalmazással és az Amazon Alexa-t támogató eszközökkel
  • Egyszerű kapcsolódási lehetőség számos készülékkel, mint például az Apple AirPlay 2, és a HomeKit 
  • Gyors hozzáférés tartalmak és szolgáltatások széles választékához az Android TV operációs rendszerrel
  • Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhez

 

 

A9 (48” méretű) 4K OLED TV

  • A kisebb prémium OLED TV-k iránti fogyasztói igényeknek megfelelően új, 48” méretben
  • Az apró, középen található alumínium állvány segítségével kisebb terekben is könnyedén elhelyezhető
  • Kiemelkedő képminőség kisebb képernyőméreten
  • Tartalmazza a Sony prémium OLED TV-k funkcióit, mint az X1 Ultimate képfeldolgozó processzor, a Pixel Contrast Booster és az Acoustic Surface Audio
  • A Sony forradalmi, többszörösen elismert kiemelkedő technológiája immáron elérhető OLED TV készülékekhez is, amely valós időben finomítja a képminőséget elképesztő frissítési aránnyal, így a felhasználók fényesebb, tisztább és minden eddiginél folyamatosabb képpel élvezhetik a sporteseményeket.
  • Az új Ambient Optimization funkció a nézői környezettől függően optimalizálja a kép- és hangminőséget. A funkció a tökéletes nézői élmény megteremtése érdekében automatikusan a szoba természetes megvilágításához igazítja a fényerősséget, világosabb terekben megnövelve, sötétebb szobákban pedig csökkentve azt.
  • A TRILUMINOS technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
  • Dolby Vision és Dolby Atmos kompatibilitás
  • Okoshangszóró kompatibilitás, mely összhangban működik a Google Home alkalmazással és az Amazon Alexa-t támogató eszközökkel
  • Egyszerű kapcsolódási lehetőség számos készülékkel, mint például az Apple AirPlay 2, és a HomeKit 
  • Gyors hozzáférés tartalmak és szolgáltatások széles választékához az Android TV operációs rendszerrel
  • Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhez

 

XH95 (85”, 75”, 65”, 55” és 49” méretű) 4K Full Array LED TV

  • Az X1 Ultimate képfeldolgozó processzor az objektum alapú felbontásnövelővel és HDR remasterrel, a Super Bit Mapping 4K HDR-rel és a két adatbázisos képfeldolgozással kiemelkedő 4K HDR nézői élményt biztosít
  • Az X-tended Dynamic Range PRO funkció tompító háttérvilágítása a hagyományos LED TV-khez képest hatszoros kontrasztot képes megjeleníteni
  • Az X-Wide Angle technológia betekintési szögtől függetlenül élénk és valósághű színeket jelenít meg, és más LED televíziókhoz képest hatékonyabban őrzi meg a színvilágot és a világosságot, így a szoba bármely pontjáról élvezhetjük a mély és részletes képtartományt. Az X-Wide Angle funkcióval rendelkező XH95 4K Full Array LED TV 55” és nagyobb méretben is elérhető lesz, ami további választási lehetőséget biztosít a felhasználóknak.
  • Javított Acoustic Multi-Audio és Sound-from-Picture Reality funkció bi-amp (kettős erősítésű) rendszerrel, amely különállóan kezeli a fő és a rejtett hangszórókat, valamint az újonnan kialakított, X-Balanced hangszórót, amely keskeny kialakítással foglalja magában a tökéletesen tiszta hangzást (a kettős erősítésű X-Balanced hangszóró csak az 55”-os 65”-os és 75”-os méretű készülékeknél elérhető, az Acoustic Multi-Audio az 55”-nál nagyobb méretű készülékeknél)
  • A sík felületű kialakítás letisztult, keretmentes megjelenítést tesz lehetővé (csak 55”, 65” és 75” méretű készülékeknél)
  • Az új Ambient Optimization funkció a nézői környezettől függően optimalizálja a kép- és hangminőséget. A funkció a tökéletes élmény megteremtése érdekében automatikusan a szoba természetes megvilágításához igazítja a fényerősséget, világosabb terekben megnövelve, sötétebb szobákban pedig csökkentve azt.
  • A TRILUMINOS technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
  • Dolby Vision és Dolby Atmos kompatibilitás
  • Érintésmentes vezérlési funkciók (55” vagy nagyobb méretű készülékeknél)
  • Egyszerű kapcsolódási lehetőség számos készülékkel, mint például az Apple AirPlay 2, és a HomeKit 
  • Gyors hozzáférés tartalmak és szolgáltatások széles választékához az Android TV operációs rendszerrel
  • Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhez

 

 

XH90 (85”, 75”, 65” és 55” méretű) 4K Full Array LED TV

  • a 4K HDR X1 képfeldolgozó processzor több mélységet, textúrát és természetes színt képes megjeleníteni az objektum alapú HDR remaster technológia alkalmazásával
  • Rendelkezik X-tended Dynamic Range funkcióval és háttérmegvilágítási rendszerrel
  • Új középkategóriás Full Array LED készülék a fogyasztói választék növelése érdekében
  • Rendelkezik Acoustic Multi-Audio funkcióval és X-Balanced hangszóróval (csak a 65”-nál nagyobb méretű készülékek esetén, az X-Balanced hangszóró minden méretben elérhető lesz)
  • Az új Ambient Optimization funkció a nézői környezettől függően optimalizálja a kép- és hangminőséget. A funkció a tökéletes felhasználói élmény megteremtése érdekében automatikusan a szoba természetes megvilágításához igazítja a fényerősséget, világosabb terekben megnövelve, sötétebb szobákban pedig csökkentve azt.
  • A TRILUMINOS technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
  • Dolby Vision és Dolby Atmos kompatibilitás
  • Gyémántfoglalatú káva a vékony kialakításért
  • Okoshangszóró kompatibilitás, mely összhangban működik a Google Home alkalmazással és az Amazon Alexa-t támogató eszközökkel
  • Egyszerű kapcsolódási lehetőség számos készülékkel, mint például az Apple AirPlay 2, és a HomeKit 
  • Gyors hozzáférés tartalmak és szolgáltatások széles választékához az Android TV operációs rendszerrel
  • Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhez
  • Kompatibilis 4K 120 képkocka/másodperc megjelenítési sebességgel (későbbi rendszerfrissítést követően)

 

 

 

 

  •  

 

XH85 (49” és 43” méretű) 4K TV

  • a 4K HDR X1 képfeldolgozó processzor több mélységet, textúrát és természetes színt képes megjeleníteni az objektum alapú HDR remaster technológia alkalmazásával
  • A TRILUMINOS technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
  • Dolby Vision és Dolby Atmos kompatibilitás
  • Fémpengés állvány és elegáns alumínium káva
  • Okoshangszóró kompatibilitás, mely összhangban működik a Google Home alkalmazással és az Amazon Alexa-t támogató eszközökkel
  • Egyszerű kapcsolódási lehetőség számos készülékkel, mint például az Apple AirPlay 2, és a HomeKit 
  • Gyors hozzáférés tartalmak és szolgáltatások széles választékához az Android TV operációs rendszerrel
  • Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhez

 

XH81 (65”, 55”, 49” és 43” méretű) 4K TV

  • a 4K HDR X1 képfeldolgozó processzor több mélységet, textúrát és természetes színt képes megjeleníteni az objektum alapú HDR remaster technológia alkalmazásával
  • újonnan kialakított X-Balanced hangszóró, amely keskeny kialakítással foglalja magában a tökéletesen tiszta hangzást (csak 55” és nagyobb modellek esetén)
  • Dolby Vision és Dolby Atmos kompatibilitás
  • A TRILUMINOS technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
  • Fémpengés állvány és hajszálvonalas káva
  • Prémium alumínium távirányító
  • Okoshangszóró kompatibilitás, mely összhangban működik a Google Home alkalmazással és az Amazon Alexa-t támogató eszközökkel
  • Egyszerű kapcsolódási lehetőség számos készülékkel, mint például az Apple AirPlay 2, és a HomeKit 
  • Gyors hozzáférés tartalmak és szolgáltatások széles választékához az Android TV operációs rendszerrel
  • Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhez

 

XH80 (85”, 75”, 65”, 55”, 49” és 43” méretű) 4K TV

  • a 4K HDR X1 képfeldolgozó processzor több mélységet, textúrát és természetes színt képes megjeleníteni az objektum alapú HDR remaster technológia alkalmazásával
  • Újonnan kialakított X-Balanced hangszóró, amely keskeny kialakítással foglalja magában a tökéletesen tiszta hangzást (csak 55” és nagyobb modellek esetén)
  • Dolby Vision és Dolby Atmos kompatibilitás
  • A TRILUMINOS technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
  • Fémpengés állvány és hajszálvonalas káva
  • Egyszerű kapcsolódási lehetőség számos készülékkel, mint például az Apple AirPlay 2, és a HomeKit 
  • Gyors hozzáférés tartalmak és szolgáltatások széles választékához az Android TV operációs rendszerrel
  • Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhez

 

X70 (65”, 55”, 49” és 43” méretű) 4K TV

  • A 4K X-Reality PRO technológia minden képet a valódi 4K minőséghez közelire skáláz fel és élesít, így a nézők az adott jelenet minden apró részletét és árnyalatát megfigyelhetik
  • A TRILUMINOS technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
  • A ClearAudio+ funkció úgy finomhangolja a televízió hangzását, hogy a nézőknek egy gazdag hangzásvilágú, magával ragadó élményben legyen részük, ahol a hangok körülveszik őket, így még tisztább minőségben élvezhetik kedvenc zenéiket és a filmes párbeszédeket
  • Beépített webböngésző, amivel egy kattintással elérhetőek a legnépszerűbb streaming szolgáltatások, mint a Netflix és a YouTube alkalmazások. 
  • Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhez
Vissza