Első helyen a Kingston a DRAM gyártók TOP10-es listáján

Kütyü Magazin - 2019. szeptember 16.

A TrendForce piackutató cég divíziójaként működő DRAMeXchange nemrég hozta nyilvánosságra top 10-es listáját 2018 legmeghatározóbb DRAM-szállítóiról, amelyen a Kingston Technology az első helyen szerepel 72,17 százalékos piaci részesedéssel. A vállalat így már 16. éve áll a rangsor élén. 

A TrendForce adatai szerint az azonnali piac árai 2018 első félévében is magasak voltak, több mint 20 százalékkal meghaladva a szerződéses árakat. A felmérés rámutat, hogy az év második felében a megnövekedett készlet és az árcsökkenések ellenére a modulgyártók ebben az időszakban is jelentős árbevételre és nyereségre tettek szert. A piac meghatározó trendjei és növekedést ösztönző tényezői például az online media streaming erősödő népszerűsége, az IoT-szegmens technológiai fejlesztései, valamint az adatközpontból és számítási felhőből nyújtott számítástechnikai szolgáltatásokra való átállás. 
 
„Bár a Kingston túlzónak érzi a TrendForce becslését, az kétségtelenül összhangban van a vállalat üzletágaiban tapasztalható növekedéssel. 2018-ban több mint 14 ezer milliárd (1012) MB memóriát állítottunk elő különböző termékcsaládjainkban, köztük a DRAM, az SSD és a beágyazott memóriamegoldások szegmensében. Ez az óriási mennyiség, nagy adag jó szerencse és a TrendForce értékelése is kellett ahhoz, hogy megerősítsük cégünk pozícióját az iparágban” – mondta Iwona Zalewska, a Kingston DRAM-termékekért felelős EMEA-régióbeli vezetője. 
 
A TrendForce táblázata a tíz legnagyobb DRAM-modulgyártóról: 
 
 
Megjegyzés: A modulgyártók sokszínű üzleti tevékenységet folytatnak. Ez a rangsor kizárólag a DRAM-modulok eladásából származó éves árbevételüket veszi figyelembe. 
 
Kulcsszavak: Kingston, DRAM
Vissza