Nagyobb termelékenység kisebb ökológiai lábnyommal

Kütyü Magazin - 2018. március 26.

A mai fogyasztók minden korábbinál környezettudatosabbak. A termelékenység növelésére törekszünk, de nem a bolygó kárára. Az MMD elmagyarázza, hogy a Philips képernyők hogyan teszik lehetővé a környezet védelmével párhuzamosan a teljesítmény növelését.

A technológiai fejlődés hatására nap mint nap jobb minőségre és nagyobb teljesítményre van szükségünk, amely gyakran vezet olyan túlzott energiafogyasztáshoz, amely nincs tekintettel a bolygónk kínálta erőforrások korlátozottságára. Szerencsére a monitorok kiválasztásakor ma már rengeteg olyan megoldás közül választhatunk, amelyek egyesítik a teljesítményt és a fenntarthatóságot, így a vásárlók olyan monitorokat választhatnak, amelyek megfelelnek igényeiknek és egyben a környezet igényeinek is. Az MMD, a Philips monitorok márka licencpartnere most elmagyarázza, hogy a legújabb Philips monitorok miként példázzák a vállalat környezetvédelem iránti elköteleződését. Ezek a fenntarthatóságra tervezett monitorok számos olyan innovatív funkcióval rendelkeznek, amelyek csökkentik a káros környezeti hatást és ezzel párhuzamosan élethű képminőséget és termelékenység-centrikus innovációkat kínálnak. 

Egy jobb világ megteremtése az energiahatékonysággal kezdődik

Egy környezetbarát monitor kiválasztásakor az egyik legfontosabb elem a TCO Edge tanúsítvány, amelyet olyan termékek kapnak, amelyek meghaladják a már meglévő öko-címkék követelményeit. A szabványos TCO követelményeknél egy lépéssel magasabb a TCO Edge, amelyet olyan termékek kaphatnak, amelyek legalább 85%-ban újrahasznosított műanyagokból készültek, csomagolásuk 100%-ban újrahasznosítható, energiatakarékosak, minimális veszélyes anyagot tartalmaznak és egyszerűen újrahasznosíthatók. Az MMD egyre növekvő elköteleződése az alacsony energiafogyasztású kereskedelmi forgalmú monitorok fejlesztése iránt olyan termékeket eredményez, amelyek megfelelnek az EnergyStar 7.0 szabványnak, olyan intelligens technológiákkal rendelkeznek, mint a PowerSensor, amely infravörös jelekkel állapítja meg, hogy van-e valaki a monitor előtt és automatikusan, akár 80%-kal csökkenti az energiafogyasztást. Végezetül, a monitorok hátoldalán található egy kényelmes 0-watt kapcsoló, amely teljesen leválasztja a monitort a váltóáramú hálózatról, biztosítva ezáltal a nulla energiafogyasztást és a szénlábnyom további csökkentését.

Bölcsen átgondolt csomagolás és anyagok

A Philips monitorok tervezése a vékony profilnak és a kis súlyú anyagoknak köszönhetően teljesen környezetbarát. Így a csomagolóanyag mennyisége is minimális, amelynek 100%-a újrahasznosítható. A RoHS megfelelőségen túl a Philips monitorok EPEAT Gold tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely garantálja az emberi egészség és a környezet védelmét. Az EPEAT program segítséget nyújt a vásárlóknak a monitorok 51 környezetvédelmi szempont alapján történő értékelésében, amelyet a US EPA szervezet támogat. A Gold tanúsítvány azt jelenti, hogy a felhasznált műanyagok legalább 30%-a újrahasznosított anyag, amely garantálja a kisebb mértékű mérgező-, és veszélyes anyag használatot. Továbbá a monitorok olyan készülékházzal rendelkeznek, amely nem tartalmaz bróm tartalmú tűzálló anyagokat és polivinil-kloridot (PVC/BFR-mentes), valamint a képernyő háttérvilágítása higanymentes LED égőkből áll.

A csúcshatékonyság és a zöld megoldások egymásra találása

Az MMD célja, hogy segítsen a fogyasztóknak a termékekkel és ezeknek az életciklusuk során a környezetre gyakorolt hatásával kapcsolatos egyszerű döntésekben. A Philips monitorok környezetvédelmi fenntarthatóságának köszönhetően még soha nem volt ilyen könnyű a választás. Az új Philips 272P7VPTKEB modell a P7 sorozatból tökéletesen ötvözi a teljesítményt és a környezet védelmét, PowerSensor funkcióval ellátott 4K UHD 10-bites képernyője éles képet és kiváló teljesítményt kínál. A B7 sorozat tagjai méltán híresek környezetbarát termelékenységükről, átfogó portfóliójuk minden üzleti igényt kielégít, ilyen például a Philips 240B7 24-hüvelykes 16:10 WUXGA PowerSensor képernyő, amely 85%-ban újrahasznosított műanyagokból készült, PVC/BFR-mentes készülékházzal rendelkezik és az IPS technológiának köszönhetően kiváló teljesítményt, ragyogó színeket és széles látószöget kínál. A Philips 221B7 és  241B7 modellek 22-24 hüvelykes full HD PowerSensor képernyők egyesítik a környezetbarát tervezést, a 100%-ban újrahasznosítható csomagolást és a lenyűgöző energiahatékonyságot az olyan csatlakoztathatóságot elősegítő innovációkkal, mint a SmartConnect és az olyan kényelmi funkciókkal, mint a LowBlue Mode és a Flicker-Free technológia. A Philips 272B7 és 242B7 modellek azok számára készültek, akik nagyobb felbontást keresnek, 24 és 27 hüvelykes képernyőik QHD felbontású és SmartErgoBase lábazatának köszönhetően az ergonómia sérülése nélkül számos bemeneti/kimeneti jelet kezel és a készülékházból használatkor kiemelkedő webkamerájának köszönhetően védi az Ön privát szféráját is.

További információk a Philips képernyőkkel kapcsolatban: www.philips.com/monitors

Vissza