Vékony keretek, professzionális funkciók

Kütyü Magazin - 2017. június 27.

Az új 90-es sorozattal a monitor szakértő AOC bejelenti a Pro-line terméksorozat öt új monitorját. A 24 és 27 hüvelyk közötti méretű monitorok széles színtartományú, fejlett IPS-panelekkel rendelkeznek a vállalkozások és az igényes termelő-fogyasztók elvárásainak kielégítésére. 

A felhasználók értékelni fogják a monitorok háromoldalon keret nélküli kialakítását, amely zökkenőmentes többmonitoros felállást is lehetővé tesz. Az AOC szemvédelmi funkciói csökkentik a hosszú órákon át dolgozó felhasználók szemfáradtságát,  a monitorok magasszintű energiahatékonysága pedig csökkenti a költségeket és a felhasználók szénlábnyomát. Három új modell ergonomikus és könnyen felszerelhető állvánnyal is rendelkezik. 

 

Új 90-es sorozat háromoldalon keret nélküli kialakítással és kékesszürke állvánnyal

 

Vonzó és funkcionális tervezés

Az AOC üzleti monitorcsalád öt új tagja két méretben lesz kapható: a 24 hüvelykes I2490VXQ és I2490PXQU, valamint a 27 hüvelykes I2790VQ, I2790PQU és Q2790PQU modellek. A három oldalon keret nélküli kialakítással büszkélkedő monitorok frissességet visznek a felhasználók asztalára az állvány és az alsó keret elegáns kékesszürke színű kivitelezésével. A szinte láthatatlan oldalkereteknek köszönhetően ezek a monitorok zökkenőmentesen használhatók többmonitoros felállásban is. Két vagy több ilyen monitor egymás melletti elhelyezése jelentős helyet szabadít fel az asztalon, amely hozzájárulhat a termelékenység növeléséhez. A megfizethetőbb árú I2490VXQ és I2790VQ modellek alapállvánnyal vannak ellátva, az I2490PXQU, az I2790PQU és a Q2790PQU modellek pedig ergonomikusan állítható állvánnyal vannak felszerelve, amely csavarhúzó nélkül is könnyen leszerelhető. A lehetséges beállítások közé tartozik a 130 mm-es magasságállítás, a -5°/+25°-ös dőlésszög,  a 165°/+165°-ban elforgatható forgócsukló és a 90°-os forgathatóság (csap), amely beállítások rendkívül kényelmes munkavégzést tesznek lehetővé a felhasználó egyedi igényeinek megfelelően.

 

Kiváló képek különböző forrásokból

A sorozat minden modellje fejlett IPS-panellel rendelkezik a széles betekintési szög és a magas színpontosság biztosítása érdekében. A 100%-os sRGB és a 90%-os NTSC színtérlefedettség révén ezek a monitorok bármilyen betekintési szög esetén pontos színeket jelenítenek meg (178°-os szögig). A csúcsmodell (Q2790PQU) QHD-panellel (2560 x 1440 képpont) van ellátva, amely egyszerre négy, 720p videoközvetítést képes megjeleníteni. A másik négy modell Full HD (1920 x 1080 képpont) panelekkel van ellátva.

 

A különböző bemeneti lehetőségek – ideértve a DisplayPortot, a HDMI- és VGA-bemenetet – különböző képforrások csatlakoztatását teszik lehetővé, amely révén a felhasználók eltérő típusú vizuális tartalmakat jeleníthetnek meg a kiváló minőségű panelen. A beépített hangszórók külső hangszórók és kábelek nélkül működnek, csökkentve az íróasztalon levő rendetlenséget. A PQU/PXQU modellek ezenkívül 3.0-ás USB-aljzattal rendelkeznek, amely révén gyorsan és könnyen csatlakoztathatók a perifériás eszközök és nem kell az asztal alá hajolni a számítógép eléréséhez.

 

Szem- és környezetkímélő

A monitor előtt hosszú órákat eltöltő irodai vagy otthoni felhasználókra gondolva a 90-es sorozat Low Blue Light módot is tartalmaz, amely csökkenti a káros rövid hullámhosszú kék fényt. Ezenkívül a villódzásmentes Flicker-Free funkció egyenáramú rendszer (Direct current, DC) segítségével szabályozza a monitor fényerejét az impulzusszélesség moduláció (Pulse Width Modulation, PWM) helyett, csökkentve ezáltal a szemfáradtságot és a diszkomfortérzetet. 

 

Az új monitorok környezetbarát mivoltát számos energiahatékonysági tanúsítvány is bizonyítja, köztük az Energy Star, az EPEAT és a TCO. Ezenkívül az energiatakarékos (E-saver) szoftverfunkció révén a kijelző alacsony fogyasztású üzemmódba vált, ha a felhasználó nincs jelen, miközben az Eco üzemmód a képernyőbeállításokat a különböző típusú tartalmakhoz (szöveg, internet, játék, film, sport) igazítja az energiafogyasztás minimalizálása érdekében. Az egyéb kényelmi szoftveralapú funkciók közé tartozik még az AOC Screen+, amely könnyedén különböző ablaktáblákra osztja az asztalokat, valamint az i-Menu, amely lehetővé teszi a képernyőn történő megjelenítés egérrel történő beállítását.

Kulcsszavak: monitor, AOC
Vissza