Környezettudatos megoldás tintasugaras technológiával

Kütyü Magazin - 2017. június 13.

Az Epson új WorkForce Enterprise ökológiailag hatékony üzleti másolók szupergyors, akár 100 oldal/perc nyomtatási sebességre képesek. Az irodai, színes, A3-as nyomtató olyan környezeti előnyökkel rendelkezik, amelyeket csupán a tintasugaras technológia képes biztosítani, így alacsony energiaigényű, kevesebb kellékanyagot használó megoldást jelent, akár a lézeres fénymásolók áráért. 

A WorkForce Enterprise WF-C20590 modell mellett a japán gyártó bejelentette a 75 oldal/perc sebességű változatot, a WF-C17590 másolót is. Mindkét készüléket arra tervezték, hogy nagyvállalati és KKV környezetben is kielégítsék az irodai részlegek nyomtatási igényeit, különösen az időszakosan felmerülő, nagy mennyiségű nyomtatások esetében.

Az Epson a nyomatok minőségének további tökéletesítése érdekében számos technológiai újítást épített be készülékeibe, többek között az önjavító nyomtatófejet és az elektrosztatikus szállítószalagot a gyors nyomtatási sebesség biztosításához. Ez az új technológia hatalmas előrelépést jelent a környezetvédelem terén is, mivel a hasonló sebességű lézernyomtatókhoz képest akár 96%-kal csökkenti az energiafogyasztást, mindezt különleges tápegység használata nélkül.

Darren Phelps, az Epson Europe üzleti képalkotási igazgatója elmondta: „A WorkForce Enterprise jelentős mértékben csökkenti a környezeti terhelést, hiszen a készülékek energia igénye alacsony, rendkívül gyors nyomtatási sebességet kínálnak és kevesebb kellékanyagot igénylő megoldást biztosítanak, kiváló minőségben. Az új nyomtatók kevesebb alkatrészből állnak, mint a lézer alapú multifunkciós készülékek, így megbízhatóbbak és jelentősen hosszabb üzemidőt biztosítanak.”

Az igazgató hozzátette: „Amint megláttuk a laborban a WorkForce Enterprise másolókat, tudtuk, hogy különleges eszközökkel van dolgunk, de a viszonteladók reakciói Európa szerte az új termékcsalád újszerűségét támasztották alá. Az egész kontinensen átívelő, több várost, köztük Budapestet, Lille-t, Athént és Helsinkit is érintő körútra vittük a modellt, hogy a visszajelzéseket figyelembe véve tovább tökéletesíthessük a terméket.”

A WorkForce Enterprise készülékek esetében az energiahatékonyság ellenére sem kell kompromisszumot kötni a teljesítmény terén. A nagy sebességet és kiváló nyomtatási minőséget biztosító soros, tintasugaras nyomtatófej olyan méretezhető technológiára épül, amelyet az Epson először az olyan ipari rendszereknél használt, mint a nagyformátumú címkenyomtatók. A csupán 43 mm széles és 33 500 darab fúvókát tartalmazó soros kialakítás kiemelkedő kihagyás érzékeléssel és változó cseppméret-technológiával rendelkezik.

Ez a kompakt, nagy nyomtatási részletességet kínáló készülék nem csak a teljesítményt növeli, hanem biztosítja a megfelelő sebességet és megbízhatóságot az olyan nagy hatékonyságot igénylő csoportok számára is, akiknél az állásidő jelentős hátrányt jelenthet. Az opcionális WorkFlow Enterprise Finisher egység lehetővé teszi a dokumentumkészítési feladatok automatizálását. Az akár 5350 lapos papírbemenet a választható papíradagolóval, valamint a 4000 lapos fűzőgéppel és válogatóval javítja a hatékonyságot, így idő és energia takarítható meg. Továbbá, ezek a modellek különböző megoldások széles választékával kompatibilisek, így a hatékony felhasználás érdekében az NFC-alapú okoseszközökkel mobilnyomtatást és szkennelést is biztosítanak.  Az olyan szolgáltatások, mint például az Email Print for Enterprise, az Epson Print Admin és a Document Capture Pro további funkciókat biztosítanak – sokkal többet az egyszerű nyomtatásnál és szkennelésnél.

A WF-C20590 nyomtató 2017 júniusától kapható. 

 

Főbb jellemzők:

  • 75 lap/perc és 100 lap/perc sebességű változatok
  • Nagy sebességű DualScan funkció (egyoldalas/kétoldalas): 60/110 oldal/perc
  • Alacsony energiafelvétel – 320 W (ez lehet akár 180 W is)
  • Alapértelmezett 600 x 1200 dpi felbontás – Kiváló nyomtatási minőség akár 600 x 2400 dpi felbontásban
  • Színes, akár SRA3 méretű MP tálca
  • Epson Open Platform kompatibilis
  • Nagy kapacitású tintapatronok: K = 2 x 50 ezer oldal, CMY = 50 ezer oldal
  • DuraBrite pigment tinták
  • 9 hüvelykes színes, érintőképernyős kijelző
  • Max. 5350 lapos (80 g/m²) papírbemenet opcionális papíradagolóval
  • 4000 lapos feldolgozó egység fűzőgéppel és válogatóval
  • Fúvóka-ellenőrzési technológia biztosítja a nyomatok állandó minőségét
  • Elektrosztatikus szállítószalag biztosítja, hogy a papír tökéletesen sima maradjon a nyomtatás során
  • Kompatibilitás különböző nyomtatási nyelvekkel, például PDL (PCL 5/6, PostScript 3, PDF), ESC/P-Raster
Vissza