A tévé-formatervezés új dimenzióját hozza el az LG SIGNATU-RE OLED W modell

Kütyü Magazin - 2017. január 7.

Az LG Electronics (LG) a 2017-es CES-en mutatta be legújabb, csúcskategóriás LG SIGNATURE OLED TV W modelljét, amely a vállalat új síkképernyős tévékínálatának zászlóshajója is egyben. 

Az új, 2017-es LG OLED termékcsalád tíz, Active HDR technológiával és Dolby Atmos hangrendszerrel felvértezett modellt foglal magában. A portfolió legnagyobb különlegessége a Picture-on-Wall formavilágú, mágneses tartókkal a falra rögzíthető, pengevékony, 77 colos képátlójú LG SIGNATU-RE OLED TV W modell, mely elnyerte a 2017-es CES legjobb innovációjának járó díját.  

Az LG 2017-es OLED TV termékpalettáját — amely a 77/65W7, a 77/65G7, a 65/55E7, a 65/55C7 és a 65/55B7 modellekből áll — továbbra is a páratlan színhűség, a tökéletes fekete megjelenítésének képessége, ezáltal a végtelen kontrasztarány és a rendkívül széles színskála jellemzi. A vállalat legújabb OLED televíziói ezekre az alapokra épültek, és olyan, rendkívül korszerű megoldásokkal érkeznek, amelyek révén a készülékek valódi szórakoztató központtá válhatnak. Az LG 2017-es OLED modelljei közül a B7 és C7 sorozat készülékeinek közös jellemzője a pengevékony formaterv, az E7 és a G7 sorozatot a Picture-on-Glass üveglapos dizájn teszi különlegessé, a legújabb W7 sorozat pedig a meghökkentően különleges, pengevékony Pic-ture-on-Wall kialakítás révén válik igazán egyedivé.

A W7 sorozat innovatív formaterve az LG „a kevesebb több” filozófiáját követi, vagyis a készülék alkotói minden felesleges elemet száműztek a készülékről, hogy a képernyő szépsége megfelelő hangsúlyt kapjon. A W7 olyan karcsú hogy a néző számára úgy tűnik, mintha a levegőben lebegne a készülék, így még könnyebb elmerülni a látványban. A 65 colos tévé mindössze 2,57 mm vékony OLED panelje a mágneses tartók révén közvetlenül a falra rögzíthető úgy, hogy nem marad rés a készülék és a fal síkja között. Az erőteljes hangszórók és a páratlan Dolby Atmos hangrendszer szintén azt szolgálja, hogy a néző teljesen eggyé válhasson az élménnyel. A W7 sorozat egyedi formaterve azt az illúziót adja, mintha egy ablakon néznénk ki, nem pedig tévéznénk.

 

A W7 OLED TV sorozat is az LG OLED készülékeinek pixelenként vezérelhető fényerő technológiájára épül, melynek köszönhetően a fényt kibocsátó képpontok külön-külön, egyesével ki- és bekapcsolhatók, fényerejük egyenként szabályozható. Ez a technológia fényszivárgás nélkül képes a tökéletes fekete megjelenítésére, így végtelen kontrasztarányt nyújt, egymilliárd lehetséges színárnyalat visszaadása mellett. Mindezen túl ráadásul az összes 2017-es LG OLED TV modellben megtalálható az ún. ULTRA Luminance technológia, amely ott garantálja a lehető legnagyobb fényerőt, ahol szükség van rá.

A Dolby legkorszerűbb mozitermeiben világszerte alkalmazott magas dinamikatartományú (HDR) technológiával a Dolby Vision magasabb szintre emeli az otthoni tévézés élményét, hiszen nagyobb fényerőt és kontrasztot biztosít, valamint az életteli színek még teljesebb palettáját nyújtja. A tökéletes hangzásért a Dolby Atmos technológia felel: a nézők úgy érezhetik, mintha egyenesen a képernyőn futó események közepébe csöppentek volna: az erőteljes, gazdag hangzás az egész helyiséget kitölti — beleértve a fejek fölötti teret is —, a hallgatóságot teljesen körülölelve. A Dolby mindezt úgy éri el, hogy minden egyes hangforrás relatív elhelyezkedését elkülöníti, amivel olyan hihetetlenül részletes hangzást hoz létre, amilyen gazdag és többrétegű hangzást a való világban is megtapasztalhatunk.

Az LG 2017-es OLED készülékei az otthonok valódi szórakoztató-központjának számítanak, hiszen amellett, hogy a tévék között a világon elsőként alkalmazzák a Dolby Atmost, egyszerre nyújtanak élvonalbeli képalkotási- és hangtechnológiát is. A Dolby Vision és a Dolby Atmos együtt olyan átfogó megoldást kínálnak, amelyet világszerte támogatnak a professzionális tartalom-előállítók és –disztribútorok. Jelenleg több mint 80 mozifilm kompatibilis a Dolby Vision, több mint 100 a Dolby Atmos formátummal, mindkettővel pedig 25 alkotás élvezhető. Ezen felül több mint 100 órányi tartalom érhető el Dolby Vision formátumban a vezető műsorszolgáltatóknál világszerte, illetve a fogyasztók várhatóan még az idén hozzáférhetnek az Ultra HD Blu-ray lemezeken megjelenő Dolby Vision formátumú filmekhez is.

 

A W7 sorozat és az összes 2017-es LG OLED modell támogatja az Active HDR technológiát, így még ragyogóbb képekkel és még több árnyalattal tudják megjeleníteni a következő generációs HDR tartalmakat. Az Active HDR funkcióval a televíziók a HDR tartalmakat képkockáról képkockára dolgozzák fel, és ahol szükséges, dinamikus adatokkal egészítik ki őket. Így a tévé a lehető legszebb képet nyújtja, függetlenül attól, hogy az eredeti HDR tartalom statikus metaadatokat tartalmaz-e, vagy egyáltalán nem hordoz metaadatokat. Mindemellett az LG összes idei OLED modellje támogatja a HDR formátumok teljes palettáját, beleértve a Dolby Vision, a HDR10 a HLG (Hybrid Log Gamma) formátumokat és a Technicolor fejlett HDR tartalmait. Ezt a sokoldalúságot egészíti ki az új HDR Effect funkció, amellyel a hagyományos SDR tartalmak képminősége képkockáról képkockára javítható fel, így a szükséges területeken nagyobb fényerő, megnövelt kontrasztarány és valósághűbb képalkotás lesz a végeredmény. 

 

Az LG intuitív webOS okostévés platformjának legújabb változatával, a 3.5 verzióval a tévénézők gond nélkül férhetnek hozzá prémium online HDR tartalmakhoz. Azért, hogy a nézők a lehető legkényelmesebb házimozi-élményt kapjanak, az LG a vezető digitális tartalomszolgáltatókkal lépett partnerségre, köztük az Amazonnal, a Netflixszel és a VUDU-val. A CES-en az LG standján a HLG technológia lehetőségeit élő lineáris tévé adásokkal, a Dolby Vision-kompatibilis tartalmakat a Netflix, a HDR10 formátumú alkotásokat pedig az Amazon Prime Video műsoraival demonstrálják az LG OLED televízióin. 

Az új LG OLED tévék a legkorszerűbb innovációk és a Technicolor elismert színtechnológiai megoldásainak alkalmazásával készültek. Ugyanaz a tapasztalat és tudás ölt bennük testet, melyet a legkiválóbb hollywoodi mozi-filmes és tévés produkciók is sikerrel kamatoztatnak. A nézők így valóban dinamikus színeket, élettel teli látványt kapnak, pontosan úgy, ahogy a filmek alkotói elképzelték. Az OLED technológia kiváló képminőségét elismerve döntött úgy a Techniciolor, hogy partnerségre lép az LG-vel azért, hogy világszerte a filmgyártásban is kiterjesszék az OLED televíziók felhasználási lehetőségeit. 

„Azzal, hogy legújabb OLED termékeinkbe integráltuk a Dolby Vision és a Dolby Atmos technológiákat, a nézők újraélhetik a mozizás varázsát és átélhetik kedvenc filmjeik képvilágának eredeti tisztaságát és mélységét” — mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. „A CES-en ezen a héten bemutatandó lenyűgöző új televízióink is igazolják az innováció iránti elkötelezettségünket, valamint az OLED és a prémium kategóriás tévék globális piacán betöltött vezető szerepünket.”

Vissza