Kingston DC400: adatközpontokra szabott SSD

Kütyü Magazin - 2016. szeptember 6.

A Kingston Digital, Inc., a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának leányvállalata bemutatta a Data Center 400 (DC400) SSD-t, a legújabb nagyvállalati  mozgóalkatrész nélküli meghajtót. 

A DC400 egy belépőszintű üzleti megoldás, amelyet kifejezetten adatközponti használatra, ezen belül különösen azok számára tervezték, akik szeretnék régi rendszerüket gyökeresen megváltoztatni (rip-and-replace). A meghajtó ideális nagy olvasási sebességet igénylő tevékenységekhez, például rendszerbetöltéshez, webes kiszolgálókhoz, alacsony adatsebességű operatív adatbázisokhoz és elemzésekhez – különösen az adatközpontok vegyes munkaterhelései esetében, ahol fontos az élettartam és a megbízhatóság. 

Az adatközponti üzemeltetők a DC400 SSD kibővített DRAM-gyorsítótárával magasan tartható az IOPS, így megnövelhetik az olvasási és írási feladatok teljesítményét. Emellett a finomhangolható kapacitáskihasználtság javítja a teljesítményt és az élettartamot, ami különösen fontos az adatközpontok esetében. A nagyvállalati kategóriás firmware csökkenti a késleltetést, és folyamatosan alacsony adathozzáférési időt biztosít a munkaterhelések esetében. Az üzleti szintű megbízhatóság magában foglalja az adatok teljes körű védelmét és a firmware-alapú áramkimaradás elleni védelmet („pFAIL”) is.

„A Kingston újgenerációs SATA alapú SSD-je azoknak az adatközpontokat üzemeltető, illetve vállalati felhasználóknak nyújt ideális megoldást, akik egyenletes alkalmazásteljesítményre, a legszigorúbb szolgáltatásminőségi követelményekre és hosszú távú megbízhatóságra vágynak” – mondta Tony Hollingsbee, a Kingston SSD-kért felelős európai, közel-keleti és afrikai üzleti igazgatója.

A DC400 SSD 400 GB-os, 480 GB-os, 800 GB-os és 960 GB-os kapacitással kapható.1 A 400 GB-os és 800 GB-os változat teljesítményoptimalizált, azaz magasabb IOPS-értékkel rendelkeznek az  alkalmazásteljesítmény növelése és az alacsonyabb tárolási késleltetés érdekében. A meghajtóhoz 5 éves jótállás2 és ingyenes, napi 24 órában elérhető technikai támogatás jár. 

A „Kérdezze a szakértőt” program keretében a Kingston a piacon egyedülálló értékesítéstámogatás formájában nyújt további segítséget a vállalatoknak és szervezeteknek. Emellett ingyenesen letölthető a Kingston SSD Manager segédprogram, amely alkalmas a meghajtó állapotának és használatának megfigyelésére.

A Kingston a VMworld 2016 konferencián mutatta be teljes nagyvállalati SSD-termékcsaládját. A DC400 mellett bejelentették a hamarosan elérhető EP2500 PCIe U.2-t, amely a világ leggyorsabb 2,5 hüvelykes SSD-je. Az esemény során az érdeklődők az EP1000 M.2 AIC PCIe NVMe-t is megtekinthették, amelynek különlegessége, hogy NVMe módban egyetlen kártyára csatlakoztatva akár négy, 1 TB kapacitású M.2 PCIe SSD-t is tartalmazhat. 

További információért látogasson el a www.kingston.com webhelyre.

Vissza