Ezentúl bárki fejleszthet alkalmazást a Samsung Smart TV-khez

Kütyü Magazin - 2016. július 4.

A Samsung Electronics hivatalosan is bemutatta a Smart TV-khez kapcsolódó szoftverfejlesztési csomagjának (Software Development Kit, SDK) felhasználói felületét. Az eszköztár széleskörű tartalmi hozzáférést biztosít a fejlesztőknek, és végeredményben kiterjeszti az egyedi felhasználói élményt is. Korábban a Smart TV-khez fejlesztett SDK felülete csupán néhány kiválasztott partner számára és csak limitált számú alkalmazáshoz volt elérhető.

A Smart TV SDK-val a fejlesztők alkalmazásokat készíthetnek a Samsung Smart TV-k Tizen operációs rendszeréhez, míg a Preview UI útmutató fontos funkcióként szolgál a tartalmak személyre szabott eléréséhez.

„A Samsung továbbra is elkötelezett felhasználói és fejlesztői irányába, ezért döntöttünk úgy, hogy szélesebb körben is elérhetővé tesszük a Smart TV SDK útmutatóját” – mondta el WonJin Lee, a Samsung Electronics Vizuális kijelzők üzletágának ügyvezető alelnöke. – „A jövőben is a televízióinkhoz kapcsolódó alkalmazások körének bővítésére törekszünk, ezáltal pedig egyre nagyobb hozzáférést és minél több kiegészítő tartalmat tudunk kínálni.”

Mivel ezentúl a Smart TV SDK Preview UI segítségével bárki tud alkalmazást fejleszteni, az applikációk széles skálája jobb egyedi élményt biztosít a felhasználók számára. Emellett az elölnézeti funkcióknak köszönhetően a fejlesztőknek lehetőségük lesz kiterjeszteni és reklámozni saját szolgáltatásaikat a Samsung Smart TV-k Smart Hub felületén.

A Samsung Smart TV SDK útmutató a Samsung fejlesztők számára készített honlapján, a Samsung Developers Forumon érhető el, a www.samsungdforum.com/TizenGuide linken keresztül.

Vissza