A Nikon termékeit három kategóriában is TIPA-díjjal jutalmazták

Kütyü Magazin - 2016. május 12.

A Nikon Corporation büszkén jelenti, hogy három terméke is megkapta a tekintélyes, 2016-os TIPA-díjat, melyet meghatározó szereplője, a Technical Image Press Association (TIPA) nemzetközi szervezet adományoz.

A Nikon D5 DSLR fényképezőgép a Best DSLR Professional/Action (Legjobb DSLR Professzionális/Mozgó Téma fényképezőgép), a Nikon D500 a Best APS-C DSLR Expert (Legjobb APS-C DSLR Szakértő), a SnapBridge pedig a Best Imaging Innovation (Legjobb Képfeldolgozás-Innováció) díjat nyerte el. 

A 2016-os TIPA-díjra számos kategóriában, a világ minden részéről érkező, tekintélyes fényképezőgép- és képfeldolgozási magazin szerkesztői választották ki a 2015. április 1. és 2016. március 31. között bemutatott fényképezőgép-modellek és képfeldogozó termékek közül a legjobbakat.

A TIPA a Nikon D5-ről – a Best DSLR Professional/Action díj nyerteséről 

A D5 EXPEED 5 képfeldolgozó rendszere alacsony zajszintet, a 4K UHD videófelvételek készítéséhez szükséges nagy sebességű adatfeldolgozást, és gyors, körülbelül 12 kép/mp-es sebességű sorozatfelvétel-készítést (AF és AE-követéssel) biztosít. Akár 200 darab, 14 bites veszteségmentes tömörítésű RAW képfelvétel is készíthető egyetlen sorozatfelvétel fényképezése során. Az új, automatikus élességállításra képes Multi-CAM 20K szenzoron a 153 élességpont a kép nagy részét lefedve sűrű hatást kelt (ebből 99 kereszttípusú szenzort a középső és a szélső képrészeken helyeztek el). Sőt mi több, a 4K UHD videókból nagyjából nyolc megapixeles JPEG állóképek is kinyerhetők; a D5 támogatja a Nikon történetében egyedülállóan finom — ISO 102400-as érzékenységi szintet; és a már    -4 EV értéknél kezdődő AF távolság a halványan megvilágított, alacsony kontrasztú témák esetén is lehetővé teszi az automatikus élességállítást.

A TIPA a Nikon D500-ról – a Best APS-C DSLR Expert díj nyerteséről

Az új EXPEED 5 képfeldolgozó rendszer alkalmazása, és egy új, Nikon DX formátumú CMOS szenzor a szabványérzékenységek széles skáláját (ISO 100-tól 51200-ig) biztosítja a D500-as számára, mely az ISO 1640000 értéknek megfelelő szintig bővíthető (Hi 5). A D500-as gyors, körülbelül 10 kép/mp sebességű sorozat-fényképezést biztosít (AF és AE követéssel); akár 79 darab, 14 bites veszteségmentes tömörítésű RAW képfelvétel is készíthető egyetlen sorozatfelvétel során. Az állóképek mellett a D500-as támogatja a 4K UHD (3840 × 2160)/30p felvételek, a full-HD, és a lassított videófelvételek készítését is. A felvételek készítéséhez és visszanézéséhez egy 3,2 hüvelyk átmérőjű, körülbelül 2360K felbontású érintőképernyő áll rendelkezésre. A fényképezőgép egyidejűleg XQD és SD kártyára is képes felvételt rögzíteni, és a SnapBridge használatával problémamentesen csatlakozhat egy okoseszközhöz, lehetővé téve a felhasználók számára a felvételek átvitelét, megosztását.

A TIPA a SnapBridge-ről – a Best Imaging Innovation díj nyerteséről

A SnapBridge problémamentes kapcsolatot biztosít egy fényképezőgép és okoseszköz között, egy energiahatékony, alacsony energiájú Bluetooth-kapcsolaton keresztül. A telepítést követően a SnapBridge lehetővé teszi a képek azonnali továbbítását a fényképezőgépről egy okoseszközre. A fényképezőgéphez akár öt okoseszköz is párosítható. Az eredeti JPEG képek vagy azok kisebb, 2-MP-es (full HD) másolata fényképezés közben, automatikusan továbbítható és tárolható az okoseszközökön. Továbbá két beágyazott információtípus is a felvételhez rendelhető, például a szerzői jog, fényképezési információk, megjegyzések vagy logó. Ezen kívül az alkalmazás támogatja az okoseszközről vezérelt távfényképezést, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy valós időben készítsenek és nézegessenek felvételeket az okoseszköz képernyőjén keresztül; valamint egyes fényképezőgépek esetén olyan funkciókat is használhassanak, mint az önkioldó.

Vissza