A HP bemutatja a világ legvékonyabb laptopját

Kütyü Magazin - 2016. április 5.

A New York Times International Luxury Conference szakmai rendezvényen mutatta be legújabb prémium személyi számítógépeit a HP. Itt debütált a világ legvékonyabb laptopjának számító HP Spectre is.

Az új paletta tagja a HP Spectre, a világ legvékonyabb hordozható számítógépe, amelynek CNC-forgácsolással készült alumíniumháza mindössze 10,4 milliméter vastag, vagyis a főként távirányítókban használt AAA elemhez mérhető. A stílusos megjelenés kiváló teljesítménnyel párosul, hiszen az Intel Core i5 és i7 processzorok kiemelkednek a gyengébb, főként mobilprocesszorokat alkalmazó ultravékony-szegmensből. A Spectre-ben a kiváló szórakozási élményt a full HD felbontású, 13,3 collos Edge-to-Edge, azaz gyakorlatilag keret nélküli kijelző, illetve a Bang & Olufsen hangszórói garantálják. 

A Spectre új generációját ebben a szellemben tervezték, a maximális teljesítmény, a széles körű funkciók, a stílus és a kiemelkedő felhasználói élmény érdekében. A szénszálas alsó résznek köszönhetően a Spectre nem csupán pehelykönnyű és hihetetlenül vékony, de kiemelkedően tartós is. Súlya – konfigurációtól függően – akár 1,1 kilogramm, megjelenését pedig a magasfényű réz díszítések, illetve a rejtett zsanér prémium hatása uralja. A Spectre innovatív, fizikailag két részre osztott hibrid akkumulátora 9 és fél órányi üzemidőre is képes, miközben az új akkukialakítás hozzájárult, hogy az eszköz minden idők legvékonyabb laptopja lehessen. A Full HD IPS, Edge-to-Edge kijelző Corning Gorilla üveggel hihetetlen képélményt biztosít, legyen szó akár fotószerkesztésről, egy prezentáció elkészítéséről vagy filmnézésről.

A Spectre „lelke” a hatodik generációs Intel Core i5 vagy i7 processzor, a nagy sebességű PCIe SSD, akár 512 GB kapacitással, illetve az akár 8 GB-os rendszermemória. A gép hűtéséről az Intel Hyperbaric hűtési rendszer gondoskodik, amely a kis méret és az erős processzor ellenére képes megfelelő hőfokon tartani az alkatrészeket. A Spectre Bang & Olufsen sztereo hangrendszerét a HP Audio Boost technológiája teszi teljessé, hangzását igazán teltté. A laptop házán három, teljes értékű USB Type-C aljzat található, közülük kettő Thunderbolt-képes, amely gyors és megbízható mindennapi adatkapcsolati megoldást jelenti.

HP Spectre Pro 13

Vállalati vezetőknek és szakembereknek ajánlja a HP a Spectre Pro 13 G1-et, Windows 10 Pro operációs rendszerrel. A Spectre Pro nem egyszerűen stílust visz a személyes és az üzleti felhasználásba, ereje és teljesítménye a szorgos mindennapok kihívásainak képes megfelelni. 

Elérhetőség

A 13,3 collos HP Spectre és a HP Spectre Pro 13 G1 várhatóan júliustól érhető el idehaza.

Kulcsszavak: HP Spectre, laptop, HP
Vissza