Bemutatkozik az LG UX 5.0, az LG játékos és innovatív felhasználói felülete

Kütyü Magazin - 2016. április 4.

Az LG Electronics – az LG G5 okostelefon értékesítésének kezdetével egy időben – bemutatja mobil felhasználói felületének legújabb verzióját, az LG UX 5.0-t. A még játékosabb és innovatívabb mobilos élményre tervezett LG UX 5.0 még nagyobb kényelmet nyújt az LG G5 és a későbbi LG modellek tulajdonosainak számára.

Az Android legújabb Marshmallow operációs rendszerére épülő LG UX 5.0 a vállalat a jövő okostelefonjairól alkotott filozófiáját testesíti meg. Az LG UX 5.0 egy olyan élvezetes, átgondolt és felhasználó-központú egyedi felhasználói felület, amely természetesen támogatja az LG Friends kiegészítőkhöz való könnyű kapcsolódást is, az optimális kezelhetőség érdekében. Az új funkcióknak köszönhetően sokkal kényelmesebb és erőteljesebb élményt nyújt az LG G5, így a felhasználók teljes mértékben kihasználhatják a készü-lékben rejlő lehetőségeket. 

„Előzetesen elemeztük az okostelefon-használók életstílusát, hogy az LG UX 5.0 felülettel kiváló felhasználói élményt és még hasznosabb funkciókat kí-nálhassunk számukra, melyek megfelelnek legigényesebb ügyfeleink elvárásainak is” — mondta Juno Cho, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. 

Élvezetes felhasználói élmény — könnyen csatlakoztatható LG Friends eszközök

Az LG UX 5.0 legfontosabb újdonsága az LG Friends Manager. Ezzel a sokoldalú alkalmazással a felhasználók könnyen csatlakoztathatják és irányíthatják az LG Friends modulokat és kiegészítőket. Az LG Friends Manager intuitív módon érzékeli a közelben lévő kiegészítőket a G5-tel való egyszerű párosítás érdekében, illetve könnyen letölthetővé és telepíthetővé teszi a Google Play áruházban elérhető alkalmazásokat. Nincs félreértés, nincs keresgélés: az LG Friends Managerrel a készü-lékhez és az LG Friends eszközökhöz való csatlakozás nem is lehetne könnyebb. 

Az LG Friends Manager minden egyes LG Friend eszközhöz külön felületet hoz létre. Amikor például a 360 CAM-et csatlakoztatjuk, az LG G5 megjeleníti a képernyőn a fényképnézegetőt és a különböző felvételi módokat. A galériában található Friends fotóalbum lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy kategorizálják a fotóikat, amelyeket az LG Friends eszközökkel, például a 360 CAM-mel vagy a Rolling Bottal készítettek. 

Továbbfejlesztett felhasználói felület a még erőteljesebb vizuális élményért

Az LG UX 5.0 egyik legnagyobb előnye, hogy támogatja az LG G5 rendkívül fejlett kameráját is, így az alábbi funkciókkal a kép és videó rögzítés igazi élmény lesz:

  • Zoom In & Out — A képernyő megérintésével egyszerűen és zökkenőmentesen válthatunk a normál, 78 fokos és 135 fokos széles látószögű hátlapi objektívek között.
  • Auto Shot — A Gesture Shot továbbfejlesztett változatával tökéletes szelfiket készíthetünk, így az arcfelismerést követően a készülék automatikusan elkészíti a fotót.
  • Multi View — Egyetlen exponálással egyszerre készíthetünk különböző szö-gekből fotókat az LG G5 elő-és hátlapi kameráival, valamint az LG 360 CAM-mel. 
  • 360 Wallpaper — Az LG 360 CAM –mel készült fotókat akár 360 fokos panorámaképként is megjeleníthetjük az LG G5 kijelzőjén, a fotóban pedig a telefon mozgatásával navigálhatunk.
  • Pop-out Picture — Két, egy időben, a normál és a nagylátószögű objektívvel készült fotó kombinálásával kép a képben fotókat is készíthetünk.
  • Film Effect — A még fejlettebb szűrők beállításával analóg hatású fotókat is készíthetünk az LG G5 kamerájával. A Camera Preview használatával még a fotó elkészülte előtt, a kép előnézetekor kiválaszthatjuk a megfelelő szűrőket. 

Felhasználó-központú felhasználói élmény a nagyobb kényelemért

Az LG egy sor új és okos funkcióval bővítette az LG UX 5.0 felhasználói felületét a kiváló használhatóság és a kényelem jegyében: 

  • New Home — Az LG egyesítette a Home Screen applikációt az App Drawerrel az LG UX 5.0-ban, hogy egyszerűsítse a felhasználói élményt. A hagyományos stílust kedvelők közvetlenül az LG G5 beállítások menüpontjából tölthetik le a Home & App Drawert.
  • LG Health — A továbbfejlesztett LG Health alkalmazás a felhasználó profiljához illeszkedve egyaránt használható kezdő vagy haladó módban is. Amennyiben még csak most kezdjük az aktívabb, testmozgásban gazdagabb életmódot, a kezdő mód választása javasolt, majd ahogyan fejlődünk, úgy érdemes a haladó módra váltani. Az applikáció segítségével vizuálisan is követhetjük a fejlődésünket, így végig motiváltak maradhatunk. 
  • Always-on — Ha csak a pontos időre vagyunk kíváncsiak, nem kell állandóan bekapcsolnunk a telefonunk képernyőjét. Az Always-on funkció révén minden fontos információ — beleértve a dátumot, az értesítéseket és az SMS ikonokat — folyamatosan látható, a telefon feloldása nélkül.
  • Smart Doctor — Optimális szinten tarthatjuk a G5 teljesítményét a használati szokásainkon alapuló megoldásokkal és tippekkel.
  • World Clock — Továbbfejlesztett és vonzó grafikus felhasználói felülettel rendelkező világóra mutatja a kiválasztott városok helyi idejét. Ráadásul azonnal szinkronizálja is őket a helyi idővel, amely megkönnyíti a találkozók és konferenciahívások ütemezését. 
  • File Manager — Az LG G5 felületén való navigálás pontosan olyan egyszerű, mint egy PC-n, így könnyedén hozzáférhetünk bármelyik mappához vagy dokumentumhoz. Az új keresési szűrővel néhány kattintással bármilyen dokumentumot, videót vagy fotót egyszerűen megtalálhatunk az LG G5-ön.
  • Quick Help — Legyen bármilyen kérdésünk is az LG G5 kapcsán, könnyedén és egyszerűen megtalálhatjuk a válaszokat, vagy kérhetünk e-mailes segítséget is.
  • LG Backup — Az LG Backup és NFC funkcióinak köszönhetően kényelmesen visszaállíthatjuk a más androidos készüléken tárolt adatainkat, valamint beszélgetéseket rögzíthetünk a kedvenc üzenetküldő alkalmazásainkból.
  • Diverse Security Method — Az LG jól ismert Knock Code funkciója mellett pontos ujjlenyomat-felismerés is helyet kapott az LG UX 5.0-ban is, ezzel növelve a kényelmet és a biztonságot. 

Vissza