Megérkezett Magyarországra az LG új csúcskategóriás, díjnyertes óriásmonitora

Kütyü Magazin - 2016. február 15.

Felismerve azt, hogy a számítógépek kiemelkedő szerepet játszanak mind a munkában, mind a szabadidő eltöltésében, az LG Electronics olyan új termékeket alkotott, amelyekkel a vásárlók még könnyebben tudják az egyre magasabb elvárásaikhoz igazítani a munkához és a játékhoz használt eszközöket.

Az idei CES-en bemutatott legújabb LG-monitorok közül — amelyeket úgy terveztek, hogy kielégítse azok igényeit, akik igazán sok időt töltenek a képernyők előtt akár munkával, akár já-tékkal — az ívelt, 34 colos, 21:9 képarányú, UltraWide 34UC98 modell már Magyarországon is kapható. Ez a CES 2016 szakkiállításon innovációs díjat nyert monitor bruttó 299.000 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el, a szintén újdonságnak számító, 34 colos, 21:9-es 34UM68 modell pedig 149.000 forintért kapható. 

A 34UC98 modell 3440 x 1440 képpontból álló, QHD felbontású, az elődmo-dellekhez képest még íveltebb kijelzője, a képminőséget javító IPS techno-lógia és a legfejlettebb funkciók mind a felhasználók széles táborának igé-nyeit hivatottak kielégíteni, a hardcore gamerektől a digitális média szak-emberekig, így teljes multimédiás élményt nyújtanak a tartalom-előállítók és -fogyasztók számára is. 

Igazán impozáns méretű készülékről van szó: a képernyőn megjelenített pi-xelek száma 1,8-szor több, mint egy UltraWide Full HD 21:9-es monitornál, illetve 2,4-szer több, mint egy Full HD 16:9-es monitor esetében. Az Excelt használva ekkora kijelzőn elfér akár egy 47 oszlopból és 63 sorból álló táb-lázat is.

A monitor két Thunderbolt 2.0 portjának segítségével a csatlakoztatott kompatibilis eszközök között az USB 3.0-ás kapcsolat esetén elérhetőnél négyszer nagyobb, mintegy 20 gigabit/másodperces sebességgel mozgatha-tók az adatok. A felhasználók kényelmét szolgálják a monitor USB 3.0 csat-lakozói is, mi több az USB 3.0 Quick Charge funkcióval a kompatibilis esz-közök akkumulátorát sokkal rövidebb idő alatt lehet feltölteni, mint a széles körben használt USB 2.0 kapcsolaton keresztül.

A monitor különleges szolgáltatásai között megtalálható az OnScreen Cont-rol, amelynek segítségével a képernyő-konfigurációk és a munkafelület sze-mélyre szabását szolgáló beállítások könnyen, néhány kattintással elérhetők, módosíthatók. Ezáltal kiváltható a monitor beállításainak fizikai gombokkal történő megadása, illetve módosítása. A Screen Split funkció továbbfejlesz-tett változatában pedig helyet kapott a kép-a-képben üzemmód és a My Display Presets, amelyet úgy alkottak meg, hogy a megjelenített ablakok számos átméretezési lehetőségével is a szervezett és hatékony felhasználói élményt szolgálja, illetve megkönnyítse a különböző programok használatát a hozzájuk illő képmódok automatikus betöltésével.

Ez a készülék igazán jó választás a profi fotósok, grafikusok, valamint mindazok számára, akik számára kiemelkedően fontos a színhűség, hiszen a 34UC98 képes az sRGB színskála több mint 99 százalékának megjelenítésé-re. Az elkötelezett videójáték-rajongók számára az AMD képtörést és aka-dozást megakadályozó FreeSync technológiája mellett a Game Mode játék-üzemmód teszi vonzóvá az LG monitorát. Ebben ugyanis megtalálhatók a speciális FPS, RTS és egyéni beállítási lehetőségek is, így a monitort mindig a kedvenc játékunk követelményeihez lehet optimalizálni, a legteljesebb élmény érdekében. Az LG által tavaly bemutatott input lag csökkentő funk-ció, a Dynamic Action Sync és a túl sötét, illetve túl világos játéktér esetén a láthatóságot javító Black Stabilizer funkciók szintén elérhetők ebben a mo-dellben.

Nem kell többé lexikonokkal, vastag könyvekkel bajlódnunk azért, hogy szemmagasságból nézhessük a képernyőt: a 34UC98 modell esetében nem csak a monitor dőlésszöge, de a magassága is állítható.

Szintén megvásárolható Magyarországon a 2015-ös 34UM67 modell tovább-fejlesztett utódja, a 34UM68. Ez a kifejezetten a gamereknek szánt, 21:9-es képarányú, 34 colos monitor szintén AMD Freesync technológiával érkezik, illetve szintén tudja a Black Stabilizer, a Dynamic Action Sync és a Game Mode funkciókat, valamint képes az sRGB színskála több mint 99 százaléká-nak megjelenítésére is. Ezt a készüléket 149.900 forintos bruttó ajánlott fo-gyasztói áron kínálja az LG.

Kulcsszavak: monitor, LG Electronics, LG
Vissza