Mostantól nem csak saját névvel regisztrálhatunk a Facebookra

Czipperer Dia - 2015. december 28.

A Facebook hivatalosan is lazított szigorú szabályán: immáron nem csupán valós névvel lehet jelen lenni a közösségi oldalon.

Korábban már mi is beszámoltunk a Facebook tervéről a Prím Online-on, miszerint lehetővé teszi majd a felhasználóknak, hogy ne csak saját nevükkel használhassák a közösségi oldalt. Nos, ez a pillanat is elérkezett: a közösségi oldalt immáron „álnéven” is használhatjuk.

A Facebook tehát engedett szigorú irányelveiből. Eddig, ha valaki nem a saját nevével regisztrált az oldalon, a kitiltás veszélye fenyegette, ha erre az oldal üzemeltetői rájöttek, illetve ha valaki ezt jelentette feléjük. Azonban elképzelhetők olyan élethelyzetek is, amikor a saját névvel regisztrálás nem kivitelezhető vagy előnyös az illető számára, és ezt úgy tűnik, a Facebook is belátta.

Azonban fontos kiemelni, hogy a jövőben sem lesznek teljesen elnézőek azokkal szemben, akik így döntenek, mindössze a szigor enyhült. Vagyis, ha valaki nem saját névvel van jelen az oldalon, ezután is kérdőre vonhatja a Facebook, viszont az illetőnek lesz lehetősége megmagyarázni, miért döntött így.

Mindez azt jelenti, hogy mostantól nem automatikus lesz a kizárás, hanem minden esetet egyedileg bírálnak majd el. Jó hír tehát, ha valaki művésznevén szeretne jelen lenni az oldalon, vagy esetleg pont a reflektorfény elől szeretne elbújni, megteheti majd, ha az oldal üzemetetői helyt adnak a „kérelemnek”.

Vissza