Már előrendelhető a Nokia virtuális valóság kamerája

Czipperer Dia - 2015. december 2.

Júliusban mutatta be a Nokia legújabb, 360 fokos kameráját, amelyet kifejezetten virtuális valóság videók rögzítésére terveztek. Az eszköz immáron előrendelhető, potom 60 ezer dollárért.

A Nokia is beszállt a virtuális valóság üzletbe. A vállalat 360 fokos kamerája, melyet még júliusban jelentettek be, immáron előrendelhető. Az eszközért nem kevesebbet, mint 60 ezer dollárt kérnek.

Az Ozo névre keresztelt megoldást nem hagyományos felhasználóknak tervezték. A Nokia úgy pozícionálja, mint az első professzionális virtuális valóság kamerát. Az eszköz képes 360 x 180 fokos felvételek rögzítésére, melyekhez nyolc 30 fps-es (képkocka/másodperc) 2K x 2K képszenzort használ.

A kamera előnye, hogy vezeték nélküli működést biztosít, és képes a videókat és az audio tartalmakat egy egyszerű fájlba rögzíteni, melyeket 500 gigabájtos merevlemezen tárolhatunk. Mindez 45 perc folyamatos rögzítést tesz lehetővé a felhasználóknak.

A vezeték nélküli dizájn lehetővé teszi, hogy az Ozót egy repülő drónként használjuk, melyet a Nokia hivatalos oldalán is illusztrál. A drón az eszközhöz külön vásárolható meg.

Az Ozo vezeték nélküli vezérlővel és valós idejű felügyeleti szoftverrel érkezik, amely párhuzamosan mutatja mind a nyolc kamera képét. Az eszköz már előrendelhető a Nokia hivatalos oldalán, azonban csak jövő év első felében lesz hivatalosan is elérhető.
 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza