Phablettel rukkolt elő a Honor

Kütyü Magazin - 2015. november 19.

A Honor bejelentette X2 névre keresztelt phabletjét. A 7 hüvelykes masina 4G adatátvitelre is képes. A készülék mobilként, táblagépként és navigációs eszközként is megállja a helyét.

Bemutatkozott a Honor első phablet méretű mobilja. A Honor X2 egy telefon, tablet, navigációs eszköz, hordozható töltő, mobil hotspot és digitális fényképezőgép egyetlen eszközben. A készülék fejlesztése során a gyártó ugyanazt a klasszikus, a felhasználók számára legfontosabb négy funkciót tartotta szem előtt, mint a telefonok fejlesztésekor. Ezek sorban a hívás minősége, a közösségimédia-alkalmazások, a videóképességek és a fényképezőgép tulajdonságai.

A készülék a világ legvékonyabb phabletjei közé tartozik mindössze 7,18 milliméteres vastagságával. A repüléstechnológiából átvett alumínium fémváz textúrája elegáns dizájnt ad az X2-nek, ami az Android 5.0 Lollipop rendszerrel és az EMUI 3.0 felhasználói felülettel érkezik hozzánk.

A kompakt, szegély nélküli képernyő az előlap 80 százalékát fedi le, ami az egykezes használatot jelentősen megkönnyíti. A kijelző teljes egészében laminált annak érdekében, hogy még vékonyabb lehessen, a 1920x1200 pixel-es HD IPS panel felbontása pedig 323 ppi, ami éles, tiszta megjelenítést és kiváló vizuális élményt nyújt. A 178 fokig kiterjesztett széles betekintési szög optimális képet biztosít, még akkor is, ha megdöntve használjuk a készüléket. Ezalatt a CABC (Content Adaptive Backlight Control) technológia biztosítja, hogy a nagyméretű képernyő fényereje mindig igazodjon a külső fényviszonyokhoz, és a kijelző ne merítse le túl gyorsan az akkumulátort.


A Kirin 930 lapkakészletre épült, 64 bites nyolcmagos processzor nagy számítási teljesítménnyel bír, mégis kevés energiát fogyaszt. A szintén 64 bites Mali-T628-MP4 grafikus processzor növeli a felhasználói élményt, és lehetővé teszi a nagyfelbontású 3D játékok futtatását.

A Honor X2 integrált rezonáns üreggel rendelkező nagyméretű hangszórója DTS térhatású hangzást biztosít, ami segít a moziélmény megteremtésében a videónézés során.

Az 5000 mAh teljesítményű, Li-Polymer akkumulátor lehetővé teszi, hogy a készüléket akár két teljes napig folyamatosan használjuk. A gyártó adatai szerint akár 14 órán keresztül nézhetünk videótartalmakat, több mint 10 órán keresztül internetezhetünk folyamatosan vagy 60 órán keresztül hallgathatunk zenét fejhallgatón keresztül.

A 13 megapixeles hátlapi kamera hasznos, ha rossz fényviszonyok között szeretnénk felvételeket készíteni. Ezalatt az 5 megapixeles, F2,4-es fényerejű előlapi kamera látószöge 22 milliméteres, ami lehetővé teszi a panorámahatású szelfik elkészítését. Mindemellett a Honor X2 is támogatja a gyártó telefonjaiban megismert expozíció utáni fókuszállítást, a különböző fénymérési és fókuszálási módokat.

A Honor X2 kettős vezeték nélküli antennája biztosítja, hogy a phablet rossz külső viszonyok között is stabilan kapcsolódjon a WiFi hálózatra. A behelyezhető két SIM kártyával akár Cat6 sebességú adatkapcsolatra képes, mialatt az egyik kártyán 4G sebességű adatforgalmat, a másikon pedig 2G mobilkapcsolatot biztosít. A két kártya szerepe bármikor felcserélhető, de a két kártyát csak felváltva lehet használni (dual standby mód). A készülék mikrofonból szintén kettőt kapott, ami a zajcsökkentési technológiával együttműködve biztosítja a hangminőséget hangos háttérkörnyezetben is.

Elérhetőség

A Honor X2 phablet Magyarországon egy verzióban lesz elérhető. Az 2 GB RAM-mal és 16 GB-os háttértárral felszerelt, ezüstszínű készüléket kizárólag az Edigital internetes áruházában lehet majd megvásárolni november utolsó hetétől. A phablet ajánlott bruttó fogyasztói ára 114 ezer forint lesz, de karácsonyig mindössze 50 darab érkezik majd belőle az országba. 

Specifikációk 

  • Méretek: 183,5x103,9x7,18 mm
  • Tömeg: 249 gramm
  • Képernyő: 7“ HD (1200x1920 px, 323 ppi) IPS, 16 millió szín
  • Processzor: Nyolcmagos Hisilicon Kirin (4*A53@2.0GHz + 4*A53@1.5GHz)
  • GPU: Mali – T628 MP4 680 MHz
  • RAM: 2 GB DDR3
  • ROM: Alapverzió: 16 GB (microSD kártyával akár 128 GB-ig bővíthető)
  • Akkumulátor: 5000 mAh, rendelkezésreállás ideje: 500 óra
  • OS: Android Lollipop 5.0, EMUI 3.0 felhasználói felülettel
  • Hátlapi kamera: 13 megapixel, autofókusz, vaku
  • Előlapi kamera: 5 megapixel
  • Videófelvétel: 1080p Full HD Video
  • Audiólejátszás: MP3/FLAC/APE/WAV/OGG/MIDI/3GP/AAC, DTS térhangzás, kettős mikrofon beépített zajcsökkentéssel
  • Vezeték nélküli kapcsolódás: GSM: 850/900/1800/1900 MHz, WiFi: 802.11a/b/g/n, DC-HSDPA+ (42 Mbit/s letöltési sebesség, 5,76 Mbit/s feltöltési sebesség), LTE (Cat4 és Cat6, akár 300 Mbit/s letöltési és 50 Mbit/s feltöltési sebesség
  • További jelelmzők: Bluetooth 4.0 (lefelé kompatibilis a 3.0-s és a 2.1-es szabvánnyal), micro-USB csatlakozás, micro-SIM és nano-SIM foglalat (kettős SIM), gyorsulásmérő, közelségérzékelő, giroszkóp, iránytű, hall szenzor, GPS, kettős WiFi antenna

 

 

Vissza