Kiderült a Snapdragon 820 végleges specifikációja

Czipperer Dia - 2015. november 11.

Augusztusban jelentette be hivatalosan a Qualcomm legújabb lapkáját. Most a részletes specifikációkról is lehullt a lepel.

A Qualcomm már március óta csepegtet információkat legújabb processzoráról, a Snapdragon 820-as lapkáról, azonban immáron hivatalosan is közzétették minden részletét. Mint azt már korábban is tudtuk, a processzor kétszer gyorsabb lesz elődjénél, és a gyártó visszatért az egyedi tervezésű CPU magokhoz.

A 14 nanométeres gyártási eljárással készülő Snapdragon 820 egy 64 bites Kyro magokkal ellátott négymagos lapka két magja 2,2 GHz-es órajelen, kettő pedig 1,6-1,7 GHz-es órajelen pörög. A kétszeres teljesítmény mellett pedig elődjéhez képest hatékonyságban is sokat fejlődött: jobb akkumulátor üzemidőt garantál az adott eszköznek.

Kiderült, hogy az új processzor az ARM Big.Little konstrukcióhoz hasonló dizájnt használ, ezt HMP-nek (Heterogeneous Multi-Processing) hívják. Ennek különlegessége, hogy nem mindegyik mag azonos teljesítményen dolgozik. A Qualcomm maga oldotta meg az ezek közötti összeköttetést.


A grafikai teljesítmény terén az Adreno 530-as GPU-t választotta a gyártó, amely 40%-kal jobb grafikai teljesítménnyel, számítási képességekkel és energiafelhasználással rendelkezik, mint az Adreno 430-as, mely a Snapdragon 810-ben kapott helyet.

A lapka továbbá 6000 Mbps LTE sebességet kínál és 802.11ad Wifi támogatással rendelkezik. Ezen felül pedig a Qualcomm Quick Charge 3.0 gyorstöltési megoldást is támogatja, illetve az USB 3.0 technológiát is.

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza