A Marshmallow is megjelent az Android verziók elterjedtségi listáján

Czipperer Dia - 2015. november 6.

Igaz, még csak minimális mértékben használják a legújabb, Android 6.0-ás verziót a felhasználók, már most elterjedtebb a Froyónál, amely várhatóan hamarosan lekerül a listáról.

A Google közzétette Android operációs rendszerének legfrisseb mutatóit. Az adatokban már a legújabb rendszerverzió, a Marshmallow is helyet kapott.

A dobogó legfelső fokán még mindig a KitKat áll 37,8%-kal, habár már nem sok hiányzik ahhoz, hogy a Lollipop átvegye a vezetést, hiszen a 4.4-es verzió több mint egy százalékot veszített népszerűségéből (38,9%-ról 37,8%-ra esett vissza). Az 5.X-es verzió most a Jelly Beannel közel azonos szintén áll az elterjedtséget tekintve.

Míg ez utóbbi pontosan 25%-on áll, addig a Lollipop egy hajszálnyival jobban teljesített a múlt hónapban, immáron 25,6%-os elterjedtséggel második lett a listán.


A Marshmallow ugyan még csak most debütált a piacon, máris helyet kapott a rangsorban. Igaz, még csak 0,3%-os az elterjedtsége, de legalább a Froyót sikerült ezzel megelőznie. Ez az őskövület verzió még mindig szerepel a listán, bár az arányokat tekintve már nem túl sokáig.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza