A Galaxy S7-hez tervezett Exynos 8890 processzor decemberben érkezhet

Czipperer Dia - 2015. október 30.

Ha minden igaz, decemberben megkezdődik a Galaxy S7-hez tervezett Exynos processzor tömeggyártása. Az egyedi tervezésű lapka új utakat nyithat meg a Samsung előtt.

Egy friss, dél-koreai jelentés szerint a Samsung hamarosan elkezdi legújabb processzorának tömeggyártását. Az Exynos 8890-es lapkát a soron következő Galaxy S7 modellhez tervezték. A legfrissebb hírek szerint már idén, decemberben megkezdődhet a gyártás.

A chipsetet Mongoose kódnéven emlegetik, és ez lehet az első olyan Samsung lapka, amely egyedi tervezésű CPU magokat tartalmaz. Az egyéni magok jelentősnek számítanak a piacon, ugyanis jelenleg az Intel, a Qualcomm, az AMD és az ARM rendelkezik saját CPU dizájnnal a félvezetők piacán. Az eddigi híresztelések alapján a processzor 2,3 GHz maximális órajelre lesz majd képes.

Mindez pedig árcsökkenést is eredményezhet, valamint jobb optimalizálást garantálhat a mobilokhoz azon felül, hogy a Samsung ezzel jelentős versenytársként jelenik meg a piacon. 


A Galaxy S7-ről az a hír járja, hogy három különálló, más processzorral felszerelt változatban debütál majd, és mindegyik modellt más-más piacokon értékesítik majd. Ezek közül az egyik lesz az Exynos 8890, míg a másik esélyes jelölt a legújabb Snapdragon 820-as lapka lehet, melyet állítólag már gőzerővel tesztel a gyártó.

 

 

Forrás: GSMArena.com; kép: jawal123.com

Vissza