A Windows 10 felhasználók is nézhetik az Apple élő közvetését

Czipperer Dia - 2015. szeptember 9.

Az Apple felhasználókon kívül a cupertinói gyártó a Windows 10 userekenek is hivatalos lehetőséget biztosít arra, hogy csatlakozzanak a mai élő közvetítésükhöz.

A cupertinói techóriás a mai napon, helyi idő szerint délelőtt 10-kor tartja hivatalos sajtóeseményét San Fransiscóban, a Bill Graham Civic Auditoriumban. Ha minden igaz, a gyártó bemutatja az új iPhone-okat, a megújult Apple tévét, és talán egy nagyobb méretű iPad is lapul a tarsolyukban.

Nem minden Apple-rajongónak, újságírónak van lehetősége élőben követni az eseményeket. Ezzel az Apple is tisztában van, és élő streaminget kínál a felhasználóknak, ahol az egész eseményt nyomon követhetik.

A közvetítés az Apple weboldalán keresztül lesz elérhető, azonban csak Safari böngészőt futtató iOS (7-es vagy frissebb verzió) eszközön keresztül, illetve Mac OS X (10.8.5 Safari 6.0.5 vagy frissebb böngészővel) rendszerű készüléken. Ezen felül a második vagy harmadik generációs Apple TV felhasználók is nézhetik a közvetítést, ehhez 6.2 vagy frissebb verzió szükséges.

Az Apple felhasználókon túl azonban még egy lehetőséget kínál a gyártó. A Windows felhasználók az eddigi éveknél könnyebben csatlakozhatnak a virtuális nézők sorába. Akiknek a gépén Windows 10 rendszer fut, az Edge böngészőn keresztül nézhetik az eseményeket.

Természetesen egyéb trükkök is akadnak azok számára, akik nem rendelkezik egyik platformmal, eszközzel sem. Ezek közül az egyik legegyszerűbb a VLC media playeres trükk. A zenelejátszót megnyitva – amely Mac, Linux, Windows és Android rendszerre is elérhető – az „Open Media” opciót kell kiválasztani, ahová egyszerűen be kell másolni az Apple közvetítésének URL-jét, és már nézhető is a tartalom.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza