Az új Google Street View alkalmazás támogatja a 360 fokos fotók készítését

Czipperer Dia - 2015. szeptember 4.

A Google csütörtökön megújította Street View alkalmazását, melynek révén az iOS és Android applikációban is közvetlenül készíthető és feltölthetők a 360 fokos fotók.

Frissült a Google Street View mobilalkalmazása. Az Android és iOS platformon is elérhető újdonság a korábbi Photo Sphere Camera alkalmazást helyettesíti, amely lehetővé tette, hogy a felhasználók 360 fokos fotókat nézzenek, illetve tegyenek közzé.

Ez a lehetőség immáron a Street View-ban is elérhetővé vált. A kamerát egy központ helyről elindítva az alkalmazás végigvezet minket, míg vissza nem érünk a kiindulópontba. A Street View továbbá a 360 fokos kamerákkal is kompatibilis, köztük az NCTech Iris360 kamerájával, és az új Ricoh Theta S-sel is, amely szintén csütörtökön debütált.


A felhasználók eldönthetik, hogy fotóikat megosztják-e a Google Mapsen, vagy csupán privát használatra töltik fel azokat. A Google azonban minden fotót felülvizsgál majd, hogy meggyőződjön arról, azon valóban tényleges helyek és nem emberek szerepelnek.

A megújult applikációk letölthetők az iTunesról és a Google Playről.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza