A ZyXEL új routere 750 Mbps sebességgel továbbítja a legnagyobb felbontású tartalmakat

Kütyü Magazin - 2015. augusztus 28.
Új, szupergyors routerrel bővítette kínálatát a ZyXEL. 750 Mbps adatátviteli sebességre képes NBG6515 modellje zökkenőmentesen továbbítja a legnagyobb felbontású multimédiás tartalmakat is. A duális antennával felszerelt eszközzel kihasználhatóak a játékkonzolok vagy okostelevíziók nyújtotta magas teljesítményt igénylő szórakozási lehetőségek.
A modern multimédiás eszközök otthoni felhasználásának elterjedése miatt megnőttek az igények a gyors adatátviteli sebesség iránt. Az otthonokban mára alapvető felszereltségnek számítanak a HD tartalmakat lejátszó okostelevíziók, a játékkonzolok és az ezeket adatokkal kiszolgáló médiaszerverek is. A teljes szórakozási élmény eléréséhez azonban a hálózat többi eszközének is magas szintű teljesítményt kell nyújtania: a ZyXEL ezért piacra dobta vezeték nélküli duális, AC750 Gigabit routerét, ami egyszerre képes megosztani, tárolni és továbbítani a legnagyobb felbontású adatokat. A 802.11ac technológiával és duális antennával felszerelt NBG6515 modellhez minden vezeték nélküli hálózati eszköz csatlakoztatható, legyen szó akár okostelefonról, laptopról, vagy okostévéről.
 
 
Az NBG6515 a duális antennájával egyszerre használja a 2.4 GHz és 5 GHz sávokat, amivel a Wi-FI adatátviteli sebességet is képes akár 750 Mbps-ig emelni, és hibamentesen közvetíteni a HD videókat vagy az online játékokat. Habár a számítástechnikai szaküzletek polcai jelenleg tele vannak 802.11ac kompatibilis eszközökkel, nagy részük nem integrálható a már meglévő, korábbi rendszert használó otthoni hálózatokba. Az NBG6515 ezzel szemben kompatibilis a 802.11n (vagy még régebbi) rendszerekkel is, átmenetet képezve a korábbi és a jelenlegi leggyorsabb hálózatok között. A modell támogatja a fájlcserélést az USB háttértárolókon keresztül is. A router egyik fontos funkciója továbbá, hogy szükséges esetén átalakítható hozzáférési ponttá, így sokkal több funkcióra felhasználható, mint egy hagyományos, korábbi verziójú eszköz.
 
 
Treso Tamás, a ZyXEL regionális értékesítési vezetője szerint a multimédiás szolgáltatások iránt megnövekedett fogyasztói igények kihívás elé állítják a hálózati gyártókat is. Az otthonokban használt kütyük száma fokozatosan nő, így ezen eszközök gyorsabb összekötése a fejlesztések fókuszpontjává váltak. Az NBG6515 nagyobb sebességet, szélesebb hatótávolságot és kétsávos támogatást is biztosít, amivel fennakadás nélkül élvezhetőek a legnagyobb felbontású tartalmak, mint például a HD filmek is.
 
 
 
Kulcsszavak: ZyXEL, hálózat, router
Vissza