Akár 3 millió fotó is elfér az új médiaszerveren

Kütyü Magazin - 2015. augusztus 20.

A ZyXEL bemutatta NAS520 médiaszerverét. Az eszköz összesen 12 terrabájtnyi adat tárolására képes, használatával biztonságba helyezhetőek a fotók és videók, a nagy felbontású filmek, zenék. Az utóbbi időben egyre népszerűbbé váló távoli elérést és az eszközök közötti átjárást is támogatja.

A mobileszközök és a felhőszolgáltatások megjelenése a mindennapi kommunikációt jelentősen felgyorsította. A számítógépeken, telefonon és tableten tárolt rengeteg fájl kezelése gyakran állítja kihívás elé a felhasználókat, a felgyülemlett adatmennyiség helyhiányt okoz, nem beszélve a biztonsági veszélyekről.
 
A 12 terrabájt adatkapacitással rendelkező NAS520 erre kínál alternatívát, helyet biztosítva akár 3 millió magas felbontású fotónak, 2 millió zeneszámnak, vagy 3000 filmnek. Az eszköz a 1.2 GHz kétmagos processzorral másodpercenként 106 megabájtot képes olvasni, jelentősen megkönnyítve a fel- és letöltéseket. A megerősített fájl menedzsment funkciónak köszönhetően nagyobb mobilitást és kényelmet biztosít, egyúttal védi a fájlokat a meghibásodástól.
 
 
 
A NAS520 számítógépekről, mobileszközökről vagy akár nyilvános felhőkről is (mint. pl. a Google Drive vagy a Dropbox) fogadja az adatokat. Helyi hálózatba beépített eszközként pedig sokkal biztonságosabb, mint egy ugyanezen célra használt bármilyen nyilvános adattároló szolgáltatás.
A myZyXELcloud platform és a zCloud applikáció állandó hozzáférést ad a NAS520 rendszeréhez mobilon keresztül is, így a telefonnal készített fotók és más multimédiás fájlok azonnal küldhetőek a helyi hálózatba. A NAS520-t használva a nagy HD videókat is át lehet sugározni olyan modern okoseszközökre is, mint például az Apple TV, vagy a hordozható Chromecast.
 
A tajvani márka korábbi Personal Cloud sorozat modelljeihez hasonlóan a NAS520 is „örökölte" a felhasználóbarát kialakítást, a csendes működést és az egyszerű telepítést. Az eszköz üzembe helyezése bonyolult műszaki rajzoktól mentes, speciális eszközöket, instrukciókat nem igényel. A bekapcsolás után egy felhasználóbarát felület segítségével állíthatóak be a különböző funkciók.
 

 
 

 

Vissza