Már most 2,47%-os a Windows 10 elterjedtsége

Czipperer Dia - 2015. augusztus 3.

Alig néhány napja, hogy a Windows 10 hivatalosan is elérhető, máris 14 millió eszközön van jelen a Microsoft legújabb operációs rendszere.

Rohamléptekben kezdi felküzdeni magát a listára a Windows 10. A Microsoft legújabb operációs rendszere immár a windowsos eszközök 2,47%-án jelen van. Mindez azt jelenti, hogy már több millió, egészen pontosan 14 millió eszközre telepítették már a Statcounter adatai szerint.

A Grafikonon (kék) jól látszik a Windows 10 napokon belüli folyamatos növekedése. Ráadásul az új rendszernek egy hétre sem volt szüksége ahhoz, hogy túlszárnyalja a Chrome OS, a a Linux és a Windows Vista elterjedtségét.
 


Egyelőre még a Windows 8 és a Mac OS X magasan előtte jár, de kíváncsian várjuk, hónapok úlva hogyan változik majd a rangsor. Biztosan sok fejlődés mutatkozik majd ezen a fronton, hiszen a Windows 7, 8 és 8.1 tulajdonosok számára a Microsoft nagyon könnyűvé és ingyenesség teszi a frissítési folyamatot az új rendszerre, melyet egy évig ingyen is használhatnak.  A vállalat pedig nem bízza a véletlenre a dolgot: értesíti a felhasználókat, ha a frissítés elérhető számukra.

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza