A Microsoft kutatása jelentősen növelheti a viselhető eszközök működési idejét

Vértes Judit - 2015. július 15.

A Microsoft kutatói olyan új technológiát fejlesztettek ki, mely jelentősen megnövelheti a viselhető eszközök akkumulátorának működési idejét. A RAM-alapú rendszerhez nem kell új elemet fejleszteni.

Az akkumulátorok fejlesztésének köszönhetően lehetővé vált, hogy a viselhető eszközök wi-fi vagy Bluetooth segítségével kapcsolódjanak egy okostelefonhoz. A nagy energiaigényű műveleteket az okostelefon végezné el, meghosszabbítva így az eszközünk működési idejét.

A WearDrive energiatakarékos rendszert Android alapú készüléken tesztelték. A teszt során a telefon akkumulátorának működési ideje jelentéktelen mértékben csökkent, miközben a viselhető eszközé háromszorosára nőtt. A műveletet peddig nyolcszor gyorsabban hajtotta így végre.

A WearDrive rendszer automatikusan kikapcsol, ha nincs a közelben olyan mobil eszköz, melyhez kapcsolódni tudna.

 

 

Ranveer Chandra, a Microsoft Research vezető kutatója elmondta, hogy eddig az elemeket olyan trükkökkel, fejlesztésekkel próbálták hosszabb életűvé varázsolni, amilyenekkel más mobil eszközök akkumulátorait fejlesztették. A WearDerive egészen másfajta megközelítéssel oldja meg a problémát.

Anirudh Badam, a Microsoft másik kutatója hozzátette, a viselhető eszközöknél különösen fontos, hogy könnyűek legyenek. Így nem lehet őket egyre nagyobb és nehezebb elemekkel ellátni.

A Microsoft okosórája, a Microsoft Band két napig bírja töltés nélkül. A fejlesztők egyelőre nem tervezik az eszköz ezen generációján a WearDrive rendszer kipróbálását.

 

 

[Forrás: Techspot.com]

Vissza