34,7 millió készüléket adott el a Xiaomi az idén

Vértes Judit - 2015. július 6.

Az első félév során 34,7 millió készüléket adott el a Xiaomi, jelentette be Lei Jun, a vállalat ügyvezető igazgatója. Ahhoz azonban, hogy elérje a célját, a második félévben ennél jobban kell teljesítenie.

A Xiaomi a kínai okostelefon piac fejlődési ütemének gyengülése ellenére 33%-os évenkénti növekedést mutat. Az idei évre 80-100 millió készülék eladását tervezték, ebből az első félévben sikerült teljesíteni 34,7 millió eladást. A céljuk eléréséhez a második félévben 45,3-65,3 millió készüléket kell értékesíteniük decemberig.

Az év második felének forgalmát növelheti a Xiaomi Mi 5 bevezetése, ha nem futnak ki az időből. Az Mi 5 processzora a Snapdragon 820 SoC lesz, így valószínűleg nem tudják piacra dobni november előtt. Az új készülék 1440 x 2560 felbontású, 15,3cm átmérőjű kijelzővel és 4GB RAM-mal kerül forgalomba. Az első és hátsó kamerák állítólag 16MP/6MP-esek lesznek, az akkumulátor teljesítménye 3030 mAh. A készülék Android 5.1.1 operációs rendszerrel indul.

Ezenkívül a második félévben más modellek bevezetését is tervezi a Xiaom, például a Mi 5 prémium változatát és a Xiaomi Redmi Note 2-t.

Az IHS elemzője, Kevin Yanf elmondta, hogy a Xiaomi az első negyedévben 14,98 millió, míg a másodikban 19,72 millió mobiltelefont adott el. Az első félév során bevezette a Xiaomi Mi Note Pro, a Xiaomi Mi Note, a Xiaomi Mi 4i és a Xiaomi Redmi 2A készülékeket, hogy csak néhányat említsünk.

A kínai piacon a verseny nagyon erős, így kérdés, hogy a Xiaomi el tudja-e érni a célját év végére.

 

 

 

 

Forrás: Phonearena.com, ibtimes.co.uk

Kulcsszavak: okostelefon, Xiaomi
Vissza