A MasterCard biometrikus azonosítórendszeren dolgozik

Vértes Judit - 2015. július 3.

Fizess egy mosollyal – ez lehetne a szlogenje a MasterCard új biztonsági rendszerének, hiszen a pin kód helyett biometrikus azonosító rendszert szeretnének bevezetni.

A MasterCard csütörtökön jelentette be, hogy egy biometrikus biztonsági rendszert vezetne be a hitelkártyák használatához. A kártyatulajdonosoknak nem lenne más dolguk, mint készíteni magukról egy szelfit.

A rendszer elkészíti ez alapján az arc digitális térképét, hash függvényt készít belőle, majd így tárolja a MasterCard szerverén. A felhasználó egy mobilalkalmazás segítségével fizethet, ahol megadhatja az ujjlenyomatát, vagy belenézve a készülék kamerájába: egyet kell pislognia az azonosításhoz.

A pislogásra azért van szükség, nehogy valaki egy rólunk készült fénykép segítségével használhassa a kártyánkat. Phillip Dunkelberger, a Nok Nok Lab vezetője elmondta, nem kell aggódnunk, nem fényképet őrinek rólunk, csak egy digitális algoritmust, és biztos, hogy megfelelő módon őrzik majd.

A vállalat már tárgyalásokat folytat a Google, Apple, BlackBerry és Microsoft képviselőivel, és egy 500 fős kísérleti program elindítását reméli idén ősszel. Ha kipróbálták a rendszert, és sikerült megoldani a problémákat, jövő év elejétől mindenki számára elérhető lesz.
 

 

Forrás: Engadget.com

Vissza