Az iOS 9 lassíthatja az iPhone-ok működését

Czipperer Dia - 2015. június 29.

Az iOS-ről már korábban lehetett hallani, hogy egy óra extra töltöttséget biztosít majd az iPhone-oknak, azonban mint kiderült, lassítja a készülékek működését.

Az új iOS 9 rendszer javítja majd az iPhone-ok akkumulátor élettartamát, azonban ennek is ára van: cserébe romlik majd a készülék teljesítménye.

A Macrumors tesztelte az új rendszert az iPhone-ok fedélzetén. Az ő eredményeik szerint a készülék teljesítménye 40%-kal esett vissza, amikor a Low Power Mode be volt kapcsolva. A teszteket az iPhone 6 Plus és az iPhone 5s modelleken végezték.

A GeekBench 3 alkalmazás eredményei alapján, amikor a Low Power módot engedélyezték, az iPhone 6 Plus multi-core preocesszora 39,4%-kal lassabban futott a teszt során, míg az iPhone 5S még ennél is rosszabbul teljesített. A processzor teljesítménye 44%-ot esett vissza.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a Low Power ützemmód opcionálisan választható funkció, és csak akkor kapcsol be magától, ha a telefon töltöttségi szintje 10-20% körüli értéken áll.

Kiderült, hogy nem az Apple az egyedüli, aki a hosszabb üzemidőért a teljesítmény romlásával fizet. Az Android 5.0 Lollipop aksikímélő üzemmódja szintén a teljesítmény rovására biztosítja a hosszabb rendelkezésre állást.

 

 

 

Forrás: Torontosun.com; kép: mashable.com

Vissza