Antibakteriális telefont készíthet a kórházak számára a BlackBerry

Czipperer Dia - 2015. június 25.

John Chen, a BlackBerry vezérigazgatója beszélt arról, hogy az egészségügyi szektorra fókuszálva egy antibakteriális telefont készíthet a vállalat. 

Az androidos vonal után most úgy tűnik, még egy újabb fronton próbál szerencsét a BlackBerry. A vállalat állítólag egy olyan telefon kifejlesztését tervezi, amely antibakteriális, így kórházakban is használható lesz.

A BlackBerry feje, John Chen beszélt a vállalat terveiről. Mint elmondta, az egészségügyi dolgozóknak eggyel kevesebb dolog miatt kell majd aggódniuk a fertőtlenítés terén.

Chen a kanadai Mackenzie Richmond Hill Kórházban beszélt erről, ahol a vállalat pilot projektjéről is beszámolt. Ez kifejezetten a kórházi dolgozókat veszi célba egy hordozható üzenet- és jelzőrendszer megalkotása révén.

John Chen


A BlackBerry a ThoughtWire-rel és a Ciscóval közösen dolgozik a projekten, akik a szoftvert és az eszközt biztosítják majd.

A hírek nem sokkal azután érkeztek, miután John Chen egy lehetséges Android telefon tervéről beszélt, amelyről kiderült, hogy nem légből kapott dolog. Elmondta, ha sikerül a biztonságról megfelelő keretek között gondoskodniuk, érkezhet a telefon.



Forrás: GSMArena.com; kép: softpedia.com

Vissza