Bemutatkozott a 13 megapixeles előlapi kamerával megáldott Asus Zenfone Selfie

Czipperer Dia - 2015. június 1.

Az Asus is csatlakozik a „szelfimobilok klubjába”. A vállalat bemutatta legújabb mobilját, amely 13 megapixeles előlapi kamerával büszkélkedhet.

Az Asus is jelen volt az idei Computexen, Taipeiban. A vállalat nem ment üres kézzel, bemutatták legújabb okostelefonjukat, a ZenFone Selfie-t. A készülék különlegessége 13 megapixeles (f/2.2) előlapi fénylesője. Emellett pedig mindkét kamera lézeres autófókusszal rendelkezik, csakúgy, mint az LG G3 vagy a G4.

A kamerákat a Toshiba szenzoraival látták el. Az előlapi kamera 88 fokos betekintési szöggel és 24 milliméteres, nagy látószögű lencsékkel rendelkezik – így szelfi panoráma módra is képes – , míg a főkamerát (f/2.0) 28 milliméteres lencsékkel látták el.

A telefon fedélzetén a legfrissebb Android 5.0 Lollipop rendszer fut, az Asus UI, a vállalat saját felhasználói felületének társaságában. A készülék meghajtásáról a ZenFone 2-vel ellentétben (Intel) azonban egy nyolcmagos, Qualcomm Snapdragon 615-ös processzor gondoskodik, Adreno 405 GPU-val karöltve a jó grafikai teljesítményért.

A ZenFone 2 modellekhez hasonlóan a mobil 2 vagy 4 gigabájt RAM-mal, illetve 16/32/64 gigabájt tárhellyel rendelkezik. A telefon a phabletek sorát erősíti 5,5 hüvelykes IPS LCD (1080p) kijelzőjével, melyet a gyártó Gorilla Glass 4 védelemmel fejelt meg.

Dizájn szempontjából szemrevaló mobillal van dolgunk. A ZenFone 2-nél tapasztalt ívelt test mellett a hátoldali fizikai gombok is visszaköszönnek, bár a bekapcsoló gomb továbbra is a készülék tetején foglal helyet.

 

 

Az árról és a megjelenésről egyelőre még nem beszélt a vállalat.

 

Forrás: Phoneradar.com

Vissza