Újabb virtuális valóság eszköz a Kickstarteren

Vértes Judit - 2015. május 26.

Egy új virtuális valóság headset bukkant fel a Kickstarteren. Az eszköz még valóságosabb élményt garantál viselőjének.

A hétköznapok valósága után sokféleképp kapcsolódhatunk ki, különböző képzeletbeli világokban. Az új eszközök megjelenésekor mindig felmerül a kérdés, vajon eltűnik-e a régi. A könyveket, regényeket leváltja-e a tévé, a tévét leváltja-e a számítógép, a számítógépeket leváltják-e a virtuális valóságot megjelenítő eszközök?

A Fove is egy ilyen eszköz, természetesen beépített szemmozgás követővel, mely lehetővé teszi a még valóságosabb megjelenítését a játékoknak. Az eszköz zökkenőmentesen működik Unity, Unreal Engine, CryEngine megoldású játékokkal, így nem nehéz összekapcsolni a programokat a hardware-rel.

A Fove szemkövető szenzor még inkább élményszerűvé varázsolja a virtuális valóságot. A fejlesztés alapjául a japán Tsokuba Egyetem különleges igényű, fizikailag sérültek oktatásával foglalkozó kutatócsoport eszköze szolgált, melynek segítségével egy mozgássérült gyerek úgy szólaltatta meg a zongorát, hogy a szemével követte a hangjegyeket.

A Fove kijelzője 14,7cm átmérőjű (5,8 hüvelyk), a szemkövető szenzor 0,2 fokonként változtat a megjelenítésen. A fejlesztők 2016 májusára szeretnék bevezetni az új eszközt, de már most megrendelhető a későbbi 399 helyett 349 dolláros áron
 

 

 

Forrás: Engadget.com

Vissza