Új mobilalkalmazással rukkolt elő a Facebook – Instant Article

Vértes Judit - 2015. május 5.

Az Instant Article alkalmazással az a célja a Facebooknak, hogy az itt megosztott hírek tartalmát a felhasználók azonnal olvashatják, miközben a hírek szolgáltatói is hozzájuthatnak a reklámbevételhez.

Jelenleg ha szeretnénk megnézni egy Facebookon megosztott cikket, vagy videót, a megosztásra kattintva meg kell várni, amíg betölt az oldal ahol az adott cikk található. Az Instant Article alkalmazásba feltöltött tartalmakat azonban az oldalon maradva is elolvashatjuk. A Facebook ennek kapcsán folytat tárgyalásokat kiadókkal és tartalom szolgáltatókkal. A hírek megosztói részesedést kapnának az oldal reklámbevételéből.

Mindez a felhasználó számára megkönnyítené a tartalmak elérését, nem kell várni az oldal letöltésére. Másrészt így a Facebook oldalakon maradnának a felhasználók.

A Wall Street Journal jelentése szerint tartalom szolgáltatók egyelőre nem biztos, hogy szeretnék szorosabbra fűzni a Facebookkal való kapcsolatukat, és nem igazán látják, hogyan tudják kontrolálni az Instant Articles alkalmazásban megjelenő cikkeket 

A hét elején kezdte a tesztelését egy másik alkalmazásnak a közösségi oldal, mely segítségével priorizálhatjuk bizonyos barátok frissítését.  Mindezekkel az alkalmazásokkal azt próbálják elérni, hogy minél több időt töltsenek el a Facebook oldalain.

 

Vissza