A Samsung gyárthatja a Qualcommnak a Snapdragon 820-at

Czipperer Dia - 2015. április 22.

A legfrissebb információk szerint a Samsung lehet az új Qualcomm lapkák gyártója. Ha minden igaz, a Samsung technológiájától jobb teljesítményt várnak, mint a TSMC-től.

A Snapdragon 810-es processzort a 820-as lapka követi a sorban. Azonban úgy tűnik, csak a névadás terén ilyen következetes a Qualcomm. Ha minden igaz, a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) helyett ezúttal a Samsung gyárthatja az új processzort.

A Qualcomm eltökélt szándéka ugyanis az, hogy 64 bites kapacitással ruházzák fel chipsetjeiket, és hagyományos ARM Cortex magokat használnának a lapkákban. A dél-koreai Samsung saját gyártású Exynos chipsetjében szintén Cortex A53-as magot használ, amely a 14 nm-es gyártási eljárásnak köszönhetően jobb teljesítményt eredményez. Összehasonlításként, a TSMC 20 nm-es eljárással dolgozik.

Ha minden igaz, az új lapkák hajthatják majd a jövő évi zászlóshajó modelleket is. A Qualcomm továbbá a Samsung Galaxy modelleket sem akarja veszni hagyni, és szeretnék, ha jövőre ismét Snapdragon processzor kerülne a telefonokba.

Egyelőre egyik vállalat sem erősítette meg a pletykákat. Ha mindez valóban igaznak bizonyul, a Samsung jól jár majd, hiszen nagyon úgy fest, hogy a vállalat gyártja majd az Apple számára a következő generációs A9-es processzorokat is.

 

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza