Az LG bemutatta a G4 kezelőfelületét, a megújult UX 4.0-át

Czipperer Dia - 2015. április 8.

A kisebbik dél-koreai gyártó bemutatta legfrissebb Android kezelőfelületét, az UX 4.0-át. A közelgő zászlóshajó mobil, az LG G4 fedélzetén is ez teljesít majd szolgálatot.

Április 28-án érkezik a legújabb LG üdvöske, a G4, melynek a napokban kijelzőjét is bemutatták. A vállalat most Android kezelőfelületének legfrissebb verziójáról rántotta a leplet, mely az új csúcsmobil fedélzetén is megtalálható lesz.

Az LG UX 2012-ben startolt el, az Optimus G-gyel, azóta pedig már több verziót is kiadtak belőle. Most az androidos kezelőfelület legfrissebb változata is megérkezett, melyről egy hivatalos promó videó is árulkodik.

A napokban megjelent privát felvételen az eddigi verziók kulcsfontosságú jellemzőit mutatják be,  vagyis az eredetiből a Quick Memo, a QSlide, a második kiadásból a KnockON és a Knock Code, a harmadik kiadásból pedig a Gesture és a Touch shooting, vagyis az érintéses exponálás funkciót.

Számunkra azonban a legfrissebb, negyedik verzió az igazán érdekes. Az UX 4.0 újdonságai között üdvözölhetjük a kézi kameramódot (Camera Manual Mode), valamint az intelligens értesítéseket is (Smart Borad/Smart Notice). Az LG G4 kamerája három különböző módot is kínál majd. A felhasználók választhatják az egyszerű, az alap és a kézi kezelést is (Simple, Basic, Manual). Az egyszerű mód révén nincs más dolga a felhasználónak, mint kiválasztani az adott témát és exponálni, a kézi vezérlés esetén azonban teljes vezérelhetőséget kap a kamerabeállítások terén.

Az intelligens értesítés nem új funkció, hiszen már a G3-nál is találkozhattak vele a userek. Az LG szakemberei azonban ezen is turbótak kicsit. A megoldás többek között elsajátítja napi rutinunkat és nyomon követi utazási teveinket is. Ezen felül pedig képes arra, hogy több applikációból összegyűjtse a fontos információkat, és ezeket a kezdőképernyőn, widgetként megjelenítse.


A naptárat is továbbfejlesztették. Az újdonság révén minden olyan eseményhez beállíthatunk emlékeztetőt, melyre a közösségi oldalakon keresztül invitáltak meg. A megújult galéria pedig események szerint, hely alapján csoportosítja az egyes képeket.

 

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza