Európába érkeznek az új ASUS termékek

Kütyü Magazin - 2015. április 3.

Európában is bemutatkozik a ZenFone 2. A párizsi sajtóeseményen az érdeklődők megismerkedhettek ezen kívül a Transformer Book Chi sorozattal, illetve a ZenBook UX305 és ZenBook Pro UX501 gépekkel is.

ASUS ZenFone 2

A ZenFone 2 a család új zászlóshajója: az új forma mellé 13 megapixeles PixelMaster kamera társul; a rendíthetetlen teljesítményt egy 64 bites Intel Atom Z3580 processzor és akár 4 GB RAM biztosítja. A 4G/LTE kapcsolatról az Intel LTE-Advanced modem gondoskodik. 

 


A ZenFone 2 új formája az ikonikus Zen tervezési elemeket viszi tovább: a fényes, csiszolt fémet, a koncentrikus körös felületet, de új csodákat is felvillant a kecses ívű házzal, amely a szélein mindössze 3,9 mm vastag. Az exkluzív „Ergonomic Arc” (ergonomikus ívek) formatervű készülék kényelmesen kézben tartható, biztosan megmarkolható. A telefon hátulján elhelyezett hangerőszabályzó magától értetődően kezelhető, jól elérhető a mutatóujjal. Az 5,5 hüvelykes Full HD IPS+ kijelző rendkívül keskeny peremet kapott, ezért a maximális láthatóság mellett a ZenFone 2 általános mérete a lehető legkisebb lett.

A ZenFone 13 f/2.0-s szépes rekeszű, 13 megapixeles PixelMaster kamerájával gyorsan és könnyen készíthetők lenyűgöző nagyfelbontású felvételek, exponálási késleltetés nélkül. A kamerafunkciók (az alacsony fényerőhöz kidolgozott HDR, illetve a hátulról megvilágított képekhez kifejlesztett Super HDR mód), illetve a hihető bőrszíneket eredményező Real Tone vaku minden megvilágítási szituációban fantasztikus fotókat eredményez.

A készülék 3000 mAh-s akkumulátora több, mint elegendő energiát tartalmaz az egész napos működéshez. A gyorstöltési technológia pedig komoly mértékben csökkenti a töltési időt.

Szétválasztható „2-in-1” gépek – ASUS Transformer Book Chi sorozat

A Transformer Book Chi sorozat tagjai olyan vékony, windowsos „2-in-1” noteszgépek, amelyek egy ügyes mágneses zsanér leválasztásával simán átalakíthatók windowsos táblagépekké. Alumíniumból kimart, magas fényű házzal és akár WQHD kijelzőval, valamint Intel Core M processzorral rendelkezik.

A hatékony energiafelhasználású Intel processzorokkal a Chi felhasználók akár nyolc órás akkumulátoros üzemidőnek örülhetnek úgy, hogy erőben sem kell kompromisszumokat kötniük. A kiemelkedő energiatakarékosság és az ASUS mérnökcsapatának korszerű hűtési megoldása azt jelenti, hogy a Chi-nek nincs szüksége ventilátorokra ahhoz, hogy hűvös maradhasson.  Az ügyesen kitalált ventilátor nélküli kialakítás révén a gép csendes, ugyanakkor jobb teljesítményt tud nyújtani, mint a többi jelenleg kapható Intel Core M processzoros eszköz.

 


Az összes Chi modellben csak gyors, válaszkész SSD-tárolókat használtak – ezek sebessége akár a hagyományos merevlemezes tárolók kilencszerese is lehet. A Transformer Book Chi kényelmes, gyors USB 3.0 csatlakozásra képes egy „Type B” USB csatlakozóval. Az USB 3.0 akár tízszeresen is felülmúlhatja az USB 2.0 sebességét.

A Transformer Book Chi sorozat IPS-képernyői mellé az ASUS TruVivid technológiája társul, az eredmény pedig széles betekintési szög, hihetetlenül tiszta kép és nagy fényerő. Az akár WQHD (2560 x 1440) felbontás és a kategóriavezető (a T300 Chi esetében 235 ppi-s pixelsűrűség révén a felhasználóknak különlegesen éles és részletes vizuális élményben lehet részük.

A sorozat modelljei sokféle méretben és kétféle színben – zafírkékben és sarkifény-metálban – lesznek kaphatók, így minden felhasználói igény kiszolgálására alkalmas. A legerősebb T300 Chi 12,5 hüvelykes képernyővel felszerelt ultravékony táblagép, amely mindössze 7,6 mm vastag. Lelke a gyors és rendkívül energiatakarékos Intel Core M processzor. A kompakt, 10,1 hüvelykes T100 Chi egy ostyavékony, 7,2 mm vastag táblagép, amely akkumulátorról egész nap képes működni.

A világ legvékonyabb, ultrahordozható 13,3 hüvelykes QHD+ noteszgépe

A ZenBook UX305 új formájában is felfedezhetők a klasszikus ZenBook-jegyek. Finoman elkeskenyedő ékformájához sima, lekerekített élek és precíziós maratású, csillogó él társul, amely még jobban kihangsúlyozza a mindössze 12,3 mm vastag ház karcsúságát, és mindössze 1,2 kg.

A ZenBook UX305-ben az Intel új, energiatakarékos Core M processzora működik, amely bármilyen feladatot könnyedén, erőfeszítések nélkül kiszolgál. Az akár 8 GB RAM-mal és ultragyors, max. 512 GB-os SSD-vel szerelt UX305 egész nap képes megbirkózni a mindennapos feladatokkal.

 



A ZenBook UX305 13,3 hüvelykes, több ujjal kezelhető IPS érintőképernyőt kapott, amely akár QHD+ (3200 x 1800 pixeles) felbontással is rendelhető, és széles szögből nézhető. Ez a képernyő ötször akkora felbontású, mint a szokásos HD-kijelzők, és egészen elképesztő, 275 ppi-s pixelsűrűséggel gondoskodik az éles, ragyogó és életszerű képekről és videomegjelenítésről. 300 cd/m2 fényerejével, 770:1 kontrasztarányával és ergonomikus, tükröződésmentes bevonatával a feketék sötétnek, a fehérek pedig gyönyörű tisztának látszanak, a széles színtér (72% NTSC) pedig garantálja a pontos színvisszaadást.

A ZenBook UX 305 három SuperSpeed USB 3.0 csatlakozóval is fel van szerelve az USB 2.0-nál akár tízszer gyorsabb adatátvitelhez. Az egyik USB csatlakozóba az ASUS Charger+ technológiáját is beépítették, így arról gyorsan feltölthetők a mobileszközök. A géphez USB - Ethernet adapter is jár, valamint egy mini DisplayPort–VGA adapter, amellyel könnyedén ráköthető külső monitorokra.

Erő, elegancia, teljesítmény – ASUS ZenBook Pro UX501

A ZenBook Pro UX501 lelke egy négymagos Intel Core i7-4720HQ processzor, amely bármilyen feladat problémamentes elvégzéséhez elég erős. A masszív 16 GB-os RAM miatt a gép több feladatot is nagyon simán képes egyszerre futtatni, és rengeteg feldolgozási teljesítmény marad a legnehezebb, legszámításigényesebb feladatok elvégzésére.

A ZenBook Pro UX501-ben a remek új NVIDIA GeForce GTX 960M grafikus feldolgozóegység (GPU) biztosítja a játékhoz is alkalmas grafikus teljesítményt. Maximum 4 GB-os gyors GDDR5 videomemóriájával olajozott 4K/UHD videolejátszásra és problémamentes 3D renderelésre képes. A kiemelkedő képfrissítési sebesség is segít abban, hogy igazán elmerülhessünk a játékban.

 


Az ASUS VisualMaster kijelzők új mérföldkövet jelentenek a noteszgépek történetében: a legfrissebb technológiák mellett páratlanul tiszta és részletes képet kínálnak. A ZenBook Pro UX501 15,6 hüvelykes, több ujjal kezelhető képernyője borotvaéles, 3860 x 2160 pixeles 4K/UHD vizuális élményt nyújt – ez négyszerese a Full HD felbontásának –, ami 282 ppi-s pixelsűrűséget jelent. Ezzel nem csak minden apró részlet lesz jól látható, de összességében is fantasztikusan életszerű lesz a látvány. A széles betekintési szögű IPS technológia gondoskodik arról, hogy a színek és a kontraszt semmilyen szögből nézve ne romoljon.

A gyors rendszerinduláshoz és a problémamentes fájlkezeléshez ultragyors tárolás is kell, ezért a ZenBook Pro UX501 a világ leggyorsabb SSD-it használja. A PCI Express (PCIe) x4 csatolóval és az akár 512 GB-os kapacitással akár 1400 MB/s-es írási/olvasási sebesség is elérhető, ami kétszerese a versenytárs PCIe x2 modellekének, és akár 16-szorosa a szokásos 6,0 Gbit/s-es SATA merevlemezekének. Mivel nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, a ZenBook Pro UX501-ben található SSD nem csak megbízható, hanem tökéletesen hangtalan is.

A fejlett hűtés és a ZenBook Pro UX501 96 Wh-s teljesítményű lítium-polimer akkumulátora azt jelenti, hogy a gép használója akár hat órán át (vagy még tovább) dolgozhat anélkül, hogy konnektort kellene keresgélnie.

Elérhetőség

Az ASUS ZenFone 2 okostelefon magyarországi megjelenése a nyári hónapokban várható. Az ASUS Transformer Book T100 Chi és T300 Chi „2-in-1” készülékek hazai megjelenése áprilisban várható, az ajánlott bruttó végfelhasználói ár 149 900 forinttól indul.

Az ASUS ZenBook UX305 már kapható Magyarországon, az ajánlott bruttó végfelhasználói ára 229 900 forintnál kezdődik.Az ASUS ZenBook Pro UX501 magyarországi megjelenése szintén a nyári hónapokban várható.

 

Vissza