Már nézhetünk 360 fokos videókat a YouTube-on

Czipperer Dia - 2015. március 31.

Megérkeztek az első 360 fokos videók a YouTube-ra. A felvételek önmagukban is érdkesek és látványosak, virtuális valóság headsettel azonban egészen egyedi élményt nyújtanak.

A napokban látott napvilágot egy videó a YouTube-on, amelyben arról számolnak be, hogy a videómegosztó ezentúl támogatja a 360 fokos videókat, melyeket virtuális valóság headsettel lehet megnézni. Akkor már az első felvételek is elstartoltak. 

Egy GoPro kamerával rögzítették azt a felvételt, amely elsők között volt elérhető a YouTube-on a 360 fokban megtekinthető tartalmak közül. Az Intel a Kolorral közösen készítette a videót. Ezen kívül pedig már számos másik tartalom is elérhető, íme néhány közülük:

 

 

 

 

A feltételeket PC-ról és androidos készülékekről is meg lehet nézni Chrome böngészőn vagy a hivatalos Android appon keresztül. Mindössze annyit kell tenni, hogy a gépen az egeret a megfelelő irányba navigálva válthatunk szöget, illetve az androidos YouTube alkalmazásban a megfelelő pont megérintésével és ujjunk mozgatásával állíthatjuk be a kívánt szöget.  

Az igazi élményhez azonban egy virtuális valóság headsetre van szükség, amely képes megadni azt az élményt, mintha a felhasználó valóban az adott helyen lenne. 

Azt mindenesetre érdemes hozzátenni, hogy tapasztaltunk akadásokat mobilon. Miután leállítottuk a videót, majd újra elindítottuk, már nem tudtunk változtatni a megjelenés szögén. Próbáljátok ki ti is, és számoljatok be tapasztalataitokról.

 

 

Forrás: petapixel.com

Vissza