Ant Watch – a hangyás karóra

Czipperer Dia - 2015. március 27.

Nem egy áprilisi tréfáról van szó, tényleg megalkották: egy álkaróra, amiben hangyák élnek. Igaz, tényleg áprilisban érkezik, és az időt valóban nem tudjuk meg róla.

Nem is tudom, minek nevezzem azt a találmányt, amit karon lehet hordani, de nem mutatja az időt, viszont hangyák mászkálnak benne. Nehezen tölti be az óra funkcióját, így maximum a karperec megnevezés lehet helytálló. Sőt, okosnak sem mondható, hiszen az egyetlen különlegessége furcsa lakóiban rejlik.

Hangyák tehát valóban élnek az eszközben. Őket egy kis cukorral lehet etetni és vízzel itatni hetente-kéthetente, így élik világukat a szerkezetben 4-6 hónapig, ahol egyetlen tevékenységök, hogy vájatokat készítenek maguknak.

Ha új helyre szeretnénk költöztetni a hangyákat, csak be kell rakni őket a hűtőbe tíz percre, hogy álomba szenderüljenek, majd csipesszel az új helyükre tehetjük őket. Ha pedig bármi történik velük, akkor sincs baj, ugyanis egy éves ellátmány jár a megrendeléshez. Aki pedig úgy dönt, nem tart igényt az élőlényekre, bármikor szabadon engedheti őket.

Nézd meg, hogyan mozognak a szerkezetben a hangyák. Animáláshoz kattints a képre.

A furcsa, órának álcázott szerkezet többféle színben is kapható lesz és áprilistól lesz elérhető 59 dolláros alapáron, de előrendelni már most is lehet a hivatalos oldalon.

 

 

Forrás: Techcrunch.com

Vissza